Η πρόταση Τσακαλώτου απέναντι στο Grexit του Σόιμπλε

Η πρόταση Τσακαλώτου απέναντι στο Grexit του Σόιμπλε

Η πρόταση – φόρμουλα της Αθήνα περιλαμβάνει τον «μηχανισμό αυξημένων εγγυήσεων» για την επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων για μετά το 2018 με αντάλλαγμα τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων …

Με τον Σόιμπλε να βάζει εκ νέου στο τραπέζι της ελληνικής κρίσης χρέους το Grexit, τον υπουργό Ψηφιακής πολιτικής Νίκο Παππά, να επιχειρεί στη Ν.Υ. να διερευνήσει τις προθέσεις της νέας ηγεσίας των ΗΠΑ για την παραμονή η μη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, το Μαξίμου και το ΥΠΟΙΚ, με μια συμβιβαστική πρόταση-φόρμουλα, επιχειρούν να βάλουν και πάλι στις ράγες το ελληνικό πρόγραμμα.

Η πρόταση – φόρμουλα της Αθήνα περιλαμβάνει τον «μηχανισμό αυξημένων εγγυήσεων» για την επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων για μετά το 2018 με αντάλλαγμα τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και τον καθορισμό του δημοσιονομικού μονοπατιού μετά τη λήξη του προγράμματος. Μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη και τη συνεδρίαση του Eurogroup θα έχουν σταλεί και οι σχετικές επιστολής – email στα εμπλεκόμενα μέρη.

Ο κ. Τσακαλώτος χθες ενημέρωσε για την πρόταση τα μέλη των 53+, της τάσης της οποίας ηγείται, επαναλαμβάνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν πρόκειται αυτή η κυβέρνηση να νομοθετήσει νέα μέτρα για το διάστημα μετά την λήξη του προγράμματος το 2018.

Χθες, συνεδρίασε στο Μαξίμου και το Πολιτικό Συμβούλιο υπό τον Αλέξη Τσίπρα όπου συζητήθηκε εκτενώς το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ.

Η εντολή του πρωθυπουργού ήταν να «βγουν όλα στο φως», παρά το γεγονός ότι δεν προκύπτουν ευθύνες πολιτικών προσώπων, αφού το σκεπτικό του Μαξίμου είναι πως όσα καταγράφονται στο πόρισμα αποδεικνύουν τις παθογένειες του συστήματος που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση χρέους. Άλλωστε ουδείς μπορεί να αποκλείσει κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας να προκύψουν ευθύνες και για πολιτικά πρόσωπα.

Τέλος, χθες συζητήθηκαν και οι εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και αποφασίστηκε να «τρέξει» μια εξόρμηση με εκδηλώσεις ανά την επικράτεια με περιοδείες υπουργών. Το ακριβές πρόγραμμα θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter