H πρώτη γυναίκα δήμαρχος στη Νέα Ορλεάνη είναι γεγονός

H πρώτη γυναίκα δήμαρχος στη Νέα Ορλεάνη είναι γεγονός

Η Νέα Ορλεάνη απέκτησε γυναίκα δήμαρχο, τη Λατόγια Κάντρελ, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η νέα δήμαρχος θα αναλάβει να λύσει τα ακανθώδη προβλήματα της φτώχειας και της παραβατικότητας στη μεγαλύτερη πόλη της Λουιζιάνας.

Η 45χρονη Κάντρελ κέρδισε τις εκλογές απέναντι στην αντίπαλό της, την πρώην δικαστίνα Ντεζιρέ Σαρμπονέ, αποσπώντας ποσοστό 60%. Θα διαδεχτεί τον Μιτς Λάντριου ο οποίος δεν είχε δικαίωμα να θέσει ξανά υποψηφιότητα μετά από δύο συνεχόμενες θητείες.

Θα αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά της ως 51η δήμαρχος της πόλης τον Μάιο του 2018, εν μέσω των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 300 χρόνια από την ίδρυση της πρώην γαλλικής αποικιακής πρωτεύουσας.

Η Λατόγια Κάντρελ εντάσσεται έτσι στο πολύ “κλειστό” κλαμπ των γυναικών που είναι επικεφαλής μεγάλων αμερικανικών πόλεων. Σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Νιου Τζέρσεϊ, μόνο το 19% των πόλεων άνω των 300.000 κατοίκων είχαν γυναίκα δήμαρχο το 2016.

Η Κάντρελ ήταν δημοτική σύμβουλος από το 2012. Κατάγεται από το Λος Άντζελες και εγκαταστάθηκε στη Νέα Ορλεάνη πριν από περίπου 30 χρόνια. Έγινε πολύ γνωστή στην πόλη όταν ενεπλάκη ενεργά στην ανοικοδόμηση της συνοικίας της μετά το πέρασμα του κυκλώνα Κατρίνα, τον Αύγουστο του 2005. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter