Η Πυροσβεστική διευκρινίζει: 59 σοροί ταυτοποιήθηκαν – 25 οι αγνοούμενοι – 4 νεκροί σε νοσοκομεία

Η Πυροσβεστική διευκρινίζει: 59 σοροί  ταυτοποιήθηκαν – 25 οι αγνοούμενοι – 4 νεκροί σε νοσοκομεία

Διευκρινιστική ανακοίνωση, για τον αριθμό των νεκρών και των αγνοουμένων, από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, εξέδωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα η Πυροσβεστική, προκειμένου, όπως αναφέρει, να σταματήσει η σύγχυση που έχει δημιουργηθεί.

Στην ανακοίνωση γίνεται έκκληση προς τα ΜΜΕ, “να μην προσθέτουν τον αριθμό των αγνοουμένων στον αριθμό των νεκρών, όταν ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση τους”.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από την αρχή δηλώθηκαν ότι χάθηκαν στην πυρκαγιά συνολικά 84 ονόματα.

Από αυτούς τους 84 μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί οι 59, που είναι νεκροί. Οι υπόλοιποι 25 παραμένουν ως αγνοούμενοι, δεδομένου οτι συνεχίζεται το μακάβριο έργο της ταυτοποίησης των νεκρών, μεταξύ των οποίων μπορεί να είναι και αυτοί.

Επιλέον, 4 άτομα έχασαν τη μάχη για τη ζωή σε νοσοκομεία.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, είχε αναφέρει ότι από τη διαδικασία και τη διασταύρωση των στοιχείων προκύπτει ότι, «οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 25 άτομα, οι οποίοι έχουν δηλωθεί επισήμως από οικεία τους πρόσωπα στην υπηρεσία μας και για τα οποία οι έρευνες συνεχίζονται.

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 28.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας κατέληξαν 4 άτομα, τα οποία νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής.»

Επισήμως, λοιπόν, μέχρι αυτή την ώραέχουν ταυτοποιηθεί 59 σοροί, τέσσερα άτομα έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή σε νοσοκομεία, (σύνολο 63), ενώ 25  δηλωμένοι ως αγνοούμενοι δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη. 

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών, ανέρχεται πλέον στους 91, με βάση και τις δηλώσεις της κ. Μαλλίρη περί 28 σορών.

Οργισμένες δηλώσεις για το θέμα των αγνοουμένων έκανε νωρίτερα και ο Παύλος Πολάκης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter