Η ρόδα ξηλώνεται, ο Καμίνης είναι «γυμνός» -Παρέμβαση εισαγγελέα (Photos)

Η ρόδα ξηλώνεται, ο Καμίνης είναι «γυμνός» -Παρέμβαση εισαγγελέα (Photos)

Το μεγαλύτερο φιάσκο ζει η πόλη της Αθήνας εδώ και μια εβδομάδα. Η καλή ιδέα για μια ρόδα που θα θύμιζε «London eye» ενθουσίασε τα πιτσιρίκια που περίμεναν να δουν το Σύνταγμα από ψηλά, αλλά και τους μεγαλύτερους που θα έβγαζαν τις σέλφι τους μέσα από τις hi-tech καμπίνες.

Ο δήμαρχος Καμίνης που άναψε τα λαμπάκια στο ικρίωμα – καράβι, έστειλε τους εργάτες του δήμου να στήσουν τη ρόδα, χαρούμενος κι αυτός που έναν καλό λόγο θα τον άκουγε, θα έπαιρνε τα «creditis».

Μετά πήγε στο γραφείο του όπου προφανώς τον περίμενε πολύ δουλειά και τότε ανακάλυψε ότι υπάρχουν κανόνες ασφαλείας, ότι η πλατεία έχει κλίση, ότι δεν φτάνουν οι παλέτες που διέσωσε από πένητες που αντί να πληρώσουν 120 ευρώ το κυβικό ελιά και πουρνάρι, τις καίνε, και τέλος πάντων ότι μπορεί να γίνει σεισμός και να υπάρχει πρόβλημα!

Πολύ σωστά ο κύριος Καμίνης σκέφτηκε την ασφάλεια μικρών και μεγάλων που θα γλεντοκοπούσαν στην πλατεία. 

Εκείνο που προφανώς του διέφυγε είναι ότι οι διακοπές των Χριστουγέννων για τα παιδιά ξεκινούν στις 23 Δεκεμβρίου και τελειώνουν τ’ Αγιαννιού – χρόνια τώρα. Όπως και τα Χριστούγεννα εδώ και χρόνια πέφτουν στις 25 Δεκεμβρίου.

Κι έτσι φτάσαμε ο Δήμος να βάζει τη ρόδα, ο δήμος να απαγορεύει την λειτουργία της, ο δήμος να παίζει με τη διάθεση των παιδιών και τα νεύρα των μεγάλων.

Και η Αθήνα μας να ζει το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο φιάσκο όλων των εποχών!

Ένα φιάσκο που έχει όνομα και επώνυμο: Γιώργος Καμίνης.

Σήμερα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Κατή, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή μηνυτήρια αναφορά εταιρείας αλλά και δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται στην επικινδυνότητα χρήσης της περιβόητης ρόδας η οποία τοποθετήθηκε στο Σύνταγμα για τις μέρες των γιορτών.

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι να διακριβωθεί εάν υπάρχει θέμα παραβίασης πολεοδομικών όρων που μπορούν να προκαλέσουν έκθεση ανθρώπου σε κίνδυνο, καθώς και παράβαση καθήκοντος, αφού η ρόδα στήθηκε χωρίς την απαραίτητη πιστοποίηση ασφάλειας.

Το ιστορικό της …ρόδας!

Είχε προηγηθεί σάλος από το πρωί με αλλεπάλληλες δηλώσεις σχετικά με την καταλληλότητα ή μη της ρόδας, και διαξιφισμούς. 

Συγκεκριμένα:

Πριν από λίγο ο Δήμος Αθηναίων είχε ζητήσει να “φύγει” η ρόδα από το Σύνταγμα

Νωρίτερα, συνεργάτες του δημάρχου είχαν δηλώσει πως: Η ρόδα θα λειτουργήσει, χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια , λέγοντας πως δεν υπάρχει καμιά ανησυχία και πως η μόνη εκκρεμότητα ήταν οι έλεγχοι ασφάλειας που έπρεπε να τηρηθούν.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης, το πρωί, ανέβασε ένα εξοργισμένο post για την ρόδα στο Σύνταγμα.

Να υπενθυμίσουμε πως όλα ξεκίνησαν πολύ νωρίς το πρωί, όταν έγινε αντιληπτό πως η ρόδα, είχε απογυμνωθεί από τις καμπίνες της




Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter