Η Σουηδία απελαύνει Αφγανή πρόσφυγα 106 ετών – Την είχαν μεταφέρει τα παιδιά της στα χέρια ως τη Γερμανία

Η Σουηδία απελαύνει Αφγανή πρόσφυγα 106 ετών – Την είχαν μεταφέρει τα παιδιά της στα χέρια ως τη Γερμανία

Σε μια νέα απίστευτη επίδειξη απανθρωπιάς επιδίδεται χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που, οχυρωμένη πίσω από ένα αδιαπέραστο πλέγμα στρατιωτικών, αστυνομικών και νομικών φραγμών, έχει αποβάλει ακόμα και τις στοιχειώδεις αρχές του Διαφωτισμού όσον αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού.

Πρόκειται για τη Σουηδία η οποία, σύμφωνα με το Russia Today, μαζί με μία μεγάλη ομάδα προσφύγων από το Αφγανιστάν ετοιμάζεται να απελάσει Αφγανή πρόσφυγα ηλικίας 106 ετών!

Πρόκειται για την Bibihal Uzbeki, η οποία γλίτωσε από επιδρομή των Ταλιμπάν το 2015, και στη συνέχεια διέσχισε μαζί με την οικογένειά της το Ιράν, τη Τουρκία, την Ελλάδα και την Κροατία για να καταλήξει στη Σουηδία, ζητώντας άσυλο.

Σε πολύ μεγάλο κομμάτι της διαδρομής μάλιστα ο γιος της και τα εγγόνια της την μετέφεραν στα χέρια, μέχρι τη Γερμανία όπου της δόθηκε ένα αναπηρικό καροτσάκι.

Το αίτημα ασύλου της Uzbeki απορρίφθηκε τον Ιούνιο, και διατάχθηκε να εγκαταλείψει τη χώρα μαζί με άλλους Αφγανούς πρόσφυγες.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πολιτική των απελάσεων, ο επικεφαλής του τμήματος νομικών υποθέσεων του γραφείου Μετανάστευσης της χώρας έγραψε:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατάσταση όσον αφορά ζητήματα ασφάλειας στο Αφγανιστάν είναι σοβαρή. Αλλά την ίδια στιγμή, έχουμε εκτιμήσει ότι η σφοδρότητα των συγκρούσεων διαφέρει από επαρχία σε επαρχία. Δεν επηρεάζει δηλαδή τον πληθυσμό σε ολόκληρη τη χώρα».

Με βάση αυτό το έωλο και προκλητικό σκεπτικό η Σουηδία αποφάσισε να στείλει δεκάδες πρόσφυγες πίσω στη χώρα από την οποία ξεκίνησαν, χωρίς κανένας να μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους.

Στη Στοκχόλμη έχουν πραγματοποιηθεί πολλές διαδηλώσεις ενάντια στις απελάσεις προσφύγων, ειδικά από τη στιγμή που οι συγκρούσεις μεταξύ της κυβέρνησης του Αφγανιστάν, στο πλαίσιο του καθεστώτος που εγκαθιδρύθηκε μετά την αμερικανική εισβολή του 2001, και των Ταλιμπάν -οι οποίοι εσχάτως έχουν πλαισιωθεί από τζιχαντιστές του ISIS, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, έχοντας ως αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter