Η στιγμή που τρένο πέφτει πάνω σε πεζούς στην Ινδία – Τουλάχιστον 59 οι νεκροί (Video)

Η στιγμή που τρένο πέφτει πάνω σε πεζούς στην Ινδία –  Τουλάχιστον 59 οι νεκροί (Video)

Επιβατική αμαξοστοιχία που ταξίδευε σε υψηλές ταχύτητες έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί στις ράγες στη βόρεια Ινδία με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 59 ανθρώπων, στη χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία φέτος στη χώρα.

Στα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας διακρίνονται εκατοντάδες άνθρωποι να έχουν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ Ντουσέχρα και συγκεκριμένα το κάψιμο του ομοιώματος ενός δαίμονα, όταν ξαφνικά το τρένο παρασύρει το πλήθος.

«Έχουμε 59 επιβεβαιωμένους νεκρούς. Ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί» είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο αρχηγός της αστυνομίας Σούρες Αρόρα, που πρόσθεσε ότι τα μέλη των συνεργείων διάσωσης προσπαθούν να εξακριβώσουν το μέγεθος της καταστροφής που εκτυλίχθηκε στα περίχωρα του Αμριτσάρ στο κρατίδιο Παντζάμπ.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν στο Reuters ότι είδαν σορούς να έχουν εκσφενδονιστεί στις ράγες, τους φίλους και συγγενείς των θυμάτων σε κατάσταση σοκ να μην μπορούν να αντιδράσουν. Κάποιοι έκλαιγαν, κάποιοι άλλοι βρίσκονταν σε κατάσταση απελπισίας.

Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί ο αριθμός των νεκρών καθώς πολλά από τα θύματα διαμελίστηκαν.

Το πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε ότι προϊστάμενος γιατρός στο νοσοκομείο Civil στο Αμριτσάρ ανέφερε πως 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 51 τραυματίστηκαν. Το Ρόιτερς δεν μπορεί μέχρι στιγμής να επιβεβαιώσει αυτόν τον απολογισμό.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Ντουσέχρα οι συμμετέχοντες βάζουν φωτιά σε μεγάλα ομοιώματα ενός δαίμονα με 10 κεφάλια σε μια τελετή που συμβολίζει τον θρίαμβο του καλού επί του κακού.

Στα βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν το ομοίωμα του δαίμονα Ραβάνα έχει μόλις τυλιχθεί στις φλόγες και έχει αρχίσει η ρίψη πυροτεχνημάτων όταν το τρένο πέφτει πάνω στους ανθρώπους, οι οποίοι χειροκροτούν αμέριμνοι.

Οι αρχές δεν μπορούν προς το παρόν να εξηγήσουν γιατί η γιορτή έλαβε χώρα τόσο κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter