Η στιγμή της επίθεσης στην Παναγία των Παρισίων (Video)

Η στιγμή της επίθεσης στην Παναγία των Παρισίων  (Video)

Ένα βίντεο από την στιγμή που ο δράστης της επίθεσης στην Παναγία των Παρισίων κρατώντας ένα σφυρί πέφτει πάνω στους αστυνομικούς, έρχεται στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο φαίνεται ο δράστης να ορμάει πάνω σε μια ομάδα αστυνομικών που αμέσως κινούνται για να τον εξουδετερώσουν. Την ίδια ώρα οι πολίτες που βρίσκονται στο σημείο, ένα από τα πιο πολυσύχναστα αξιοθέατα της γαλλικής πρωτεύουσας, σπεύδουν να απομακρυνθούν.

Ο δράστης που κατάφερε να τραυματίσει τον αστυνομικό, μετά τη σύλληψή του δήλωσε ότι είναι «στρατιώτης του χαλιφάτου», δηλαδή μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ είπε ότι ο άνδρας αυτός, που είναι ηλικίας 40 ετών, φώναξε “Για τη Συρία!” πριν επιτεθεί στους αστυνομικούς:

«Ένας άνδρας έφτασε πίσω από αυτούς τους αστυνομικούς και, οπλισμένος με ένα σφυρί, άρχισε να χτυπά έναν από αυτούς. Οι συνάδελφοί του αντέδρασαν με ψυχραιμία… και πυροβόλησαν» είπε ο Κολόμπ.

«Ήταν κάποιος που εμφανιζόταν ως Αλγερινός φοιτητής. Είχε στην κατοχή του μια ταυτότητα, της οποίας ελέγχουμε την αυθεντικότητα» είπε ο υπουργός στους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι πιθανότατα έδρασε μόνος του. Στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκαν επίσης μερικά «κουζινομάχαιρα».

Περίπου οι 900 επισκέπτες που βρισκόντουσαν την ώρα της επίθεσης μέσα στο καθεδρικό ναό, κλειδώθηκαν μέσα και με σηκωμένα χέρια ανέμεναν να λήξη ο συναγερμός και να τους επιτρέψουν οι αρχές να βγουν έξω.

https://twitter.com/BreakingNLive/status/872338629489815558

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter