Η συγκλονιστική μαρτυρία των πρώτων αστυνομικών που βρέθηκαν (τυχαία) στο σημείο όταν κατέρρευσε η γέφυρα

Η συγκλονιστική μαρτυρία των πρώτων αστυνομικών που βρέθηκαν (τυχαία) στο σημείο όταν κατέρρευσε η γέφυρα

Βρέθηκαν τόσο κοντά στην τραγωδία που δεν κατάλαβαν τί ακριβώς συνέβη: δύο Ιταλοί αστυνομικοί, μέλη της μονάδας της αστυνομίας της Γένοβας που επιχειρεί με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, είχαν πάει για εκπαίδευση ένα από τα σκυλιά τους, τον Night Spirit, όταν έγιναν τυχαία μάρτυρες της καταστροφής. Η γέφυρα κατέρρευσε μπροστά στα μάτια τους…

Το πρωί της 14ης Αυγούστου, οι δύο αστυνομικοί, ο Φραντσέσκο και η Λάουρα, είχαν πάει τον Night Spirit, έναν αυστραλιανό ποιμενικό, για εξάσκηση στην έρευνα, στις όχθες του ποταμού, κάτω από τη γέφυρα Μοράντι, περιγράφει η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Facebook.

Όταν ξαφνικά άρχισαν να πέφτουν στο κενό όγκοι από μπετόν, αυτοκίνητα, φορτηγά, μετά την κατάρρευση της οδογέφυρας, οι δύο τους νόμισαν αρχικά ότι επρόκειτο για σεισμό.

Εν μέσω καταρρακτώδους βροχής, έσπευσαν στο σημείο της τραγωδίας και αμέσως άφησαν ελεύθερο τον Night Spirit για να συνδράμει στις έρευνες των αρχών.

Οι πρώτοι που εντόπισαν ήταν όλοι νεκροί. Κατόπιν, ωστόσο, κατάφεραν να βρουν και να σώσουν τον οδηγό ενός φορτηγού που είχε εκσφενδονιστεί από το κάθισμά του για σαν από θαύμα ήταν ακόμη ζωντανός.

Καθώς σκέπτεται τα πρώτα λεπτά όσων έζησε, ο Φραντσέσκο δεν μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του: «Υπάρχουν κάποιες εικόνες, ορισμένες μυρωδιές που δεν μπορείς να σβήσεις από το μυαλό σου» είπε ο Ιταλός αστυνομικός.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter