Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Η συνάντηση των Τεσσάρων για την Κεντροαριστερά

Στόχος των τεσσάρων (Φώφη Γεννηματά, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιώργος Παπανδρέου και Γιάννης Τούντας) είναι μια «εναλλακτική πρόταση μακριά από τις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και τις συντηρητικές πολιτικές της Ν.Δ.»

Συνάντηση για να υλοποιηθεί μια «εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης» είχαν σήμερα στα γραφεία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο προέδρος του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, και ο εκπρόσωπος των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία, Γιάννης Τούντας.

Όπως αναφέρεται συζήτησαν τις εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς και επαναδιατυπώθηκε το κάλεσμα σε κόμματα, κινήσεις και πολιτικά στελέχη για συμπόρευση όλων των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού Κέντρου και της ανανεωτικής Αριστεράς, καθώς, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «είναι η ώρα για αποφάσεις και για ενότητα και όχι για κατακερματισμό δυνάμεων. Στο πλαίσιο αυτό κινούνται και οι πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα και υλοποιούνται με πρόταγμα τη διαμόρφωση εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης του τόπου μακριά από τις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και τις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ για να ξεφύγει η χώρα από το τεχνητό δίπολο και να υπερβεί την κρίση».

Επίσης συζητήθηκαν τα θέματα της επικαιρότητας, όπως οι εξελίξεις στην οικονομία και στην αξιολόγηση, το προσφυγικό και τα εθνικά θέματα, και επιβεβαιώθηκε συμφωνία στο κοινό πολιτικό πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.