Η ταινία της εβδομάδας: Baby Driver (Trailer)

Η ταινία της εβδομάδας: Baby Driver (Trailer)

Ένας χαρισματικός, νεαρός οδηγός ληστειών που δουλεύει πάντα με ακουστικά στα αυτιά ακούγοντας τα αγαπημένα του μουσικά κομμάτια συναντά το κορίτσι των ονείρων του.

Ο Baby (αυτό είναι το όνομα του) βλέπει στο πρόσωπο της κοπέλας την ιδανική ευκαιρία για να αποσυρθεί μια για πάντα από τον κόσμο του εγκλήματος, όμως ένας αρχιγκάνγκστερ που τον θεωρεί το γούρι του, τον χρειάζεται για μια τελευταία «δουλειά»…

H νέα ταινία του Εντγκαρ Ράιτ («Καυτοί και άσφαιροι», «Ο Scott Pilgrim εναντίον των επτά πρώην») αποτελεί ένα σουξεδιάρικο και στιλάτο action movie με κορυφαίο του ατού όχι το σενάριο, τη σκηνοθεσία ή τις ερμηνείες αλλά το… σάουντρακ. Όπως ο νεαρός ήρωας δεν μπορεί να βάλει μπρος τη μηχανή αν δεν μπει στα ακουστικά του το κατάλληλο άσμα, έτσι και όλη η συναρπαστική δράση εκτοξεύεται μόνο όταν από τα ηχεία ακούγεται μουσική από τους Damned, Foundations, Commodores, T.Rex – oι βρετανοί έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο φιλμ χάρη σε δύο κομμάτια τους που μιλούν απευθείας στις καρδιές των νεαρών πρωταγωνιστών («Debora» και «Baby strange»)- και φυσικά τους Simon & Garfunkel καθώς ο τίτλος του έργου προέρχεται από το δικό τους «Baby Driver». Στα μεγάλα ζόρια όμως, όταν τα πράγματα δυσκολεύουν μόνο οι Queen δίνουν στον ήρωα την ενέργεια που απαιτείται χάρη στο «Brighton rock» (όπως εξομολογείται στον Τζον Χαμ αυτό είναι το αγαπημένο του κομμάτι κι ο τελευταίος συμφωνεί μαζί του κάτω από το έκπληκτο βλέμμα του Τζέιμι Φοξ ) και τη δυναμική ενός classic song σαν αυτό. Μπορεί λοιπόν το στόρι να χορεύει στους ρυθμούς του σάουντρακ που υπογράφει ο Στίβεν Πράις αλλά το θέμα του έργου είναι ένας ρομαντικός έρωτας από αυτούς που λατρεύει το Χόλιγουντ. Κάπου διάβασα ότι το φιλμ είναι σαν ένας συνδυασμός «La La Land» και «Fast and furious». Δεν είναι άστοχος ο συσχετισμός αν και περισσότερο εγώ το διάβασα σαν μια πιο γουστόζικη και διασκεδαστική εκδοχή ενός κατάμαυρου καταδικασμένου έρωτα σαν αυτόν της Λούλα και του Σέιλορ στην «Ατίθαση καρδιά» του Ντέιβιντ Λιντς.

Περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2017 (113)

Σκηνοθεσία: Εντγκαρ Ράιτ

Ηθοποιοί: Aνσελ Eλγκορτ, Κέβιν Σπέισι, Λίλι Τζέιμς, Τζον Χαμ, Τζέιμι Φοξ, Τζον Μπέρνταλ, Eϊζα Γκονζάλεζ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter