Η ταινία της εβδομάδας: Έρωτας μετ’ εμποδίων (Trailer)

Η ταινία της εβδομάδας: Έρωτας μετ’ εμποδίων (Trailer)

Ο γεννημένος στο Πακιστάν ανερχόμενος κωμικός Κουμάιλ γνωρίζει την Αμερικανίδα Έμιλι κατά την διάρκεια μιας stand-up comedy παράστασης.

Όμως αυτό που νόμιζαν και οι δύο ότι ήταν γνωριμία της μιας βραδιάς, θα εξελιχτεί σε αληθινό έρωτα που θα περιπλέξει τη ζωή του Κουμάιλ και θα τον φέρει σε σύγκρουση με τους μουσουλμάνους γονείς τους που του προξενεύουν διαρκώς κοπέλες από την πατρίδα του. Οταν η Έμιλι προσβληθεί από μια μυστηριώδη ασθένεια, ο Κουμάιλ θα αναγκαστεί να διαλέξει ανάμεσα στην οικογένεια του και σε αυτό που επιθυμεί η καρδιά του… 

Ο Κουμάιλ Ναντζιάνι σταρ του τηλεοπτικού Silicon Valley προβαίνει – όπως ακριβώς κάνει και ο ήρωας και alter ego του στην ταινία- στα αποκαλυπτήρια της προσωπικής του ζωής. Το σενάριο που συνυπογράφει με τη σύντροφο της ζωής του Εμιλι Β. Γκόρντον αποτελεί το χρονικό της γνωριμίας τους και των πρώτων επεισοδιακών μηνών που σημαδεύτηκαν από ένα δυνατό επεισόδιο, με την Γκόρντον να βρίσκεται για αρκετό καιρό στο νοσοκομείο. Αυτό όμως που σε πρώτη ανάγνωση μοιάζει με ψυχόδραμα, ο δαιμόνιος Νατζιάνι υπό την υψηλή εποπτεία του παραγωγού Τζαντ Απατοου («Με την πρώτη»), μετατρέπεται σε ένα πρώτης τάξεως υλικό για μια πρωτότυπη, ανατρεπτική και εναλλακτική κομεντί φτιαγμένη από γνήσια κωμικά υλικά. 

Οι χαρισματικές ερμηνείες (ο θεσπέσιος πρωταγωνιστής είναι ένα είδος Χαρούντι Μπάγκσι- ο χαρακτήρας του Σέλερς στο ‘Πάρτυ’- και αγέλαστου Μπάστερ Κίτον), η αφηγηματική άνεση και το σαρδόνιο χιούμορ, μετατρέπουν το έργο σε μια ευθεία και αιχμηρή κριτική κατά του πουριτανισμού και της ανελευθερίας. Η ταινία αν και κωμωδία διατηρεί σε υψηλό επίπεδο το πολιτικό σχολιασμό γύρω από το καταπιεστικό, συντηρητικό περιβάλλον που καθορίζει τις τύχες των νεότερων μελών σε κάποιες οικογένειες, με κριτήρια φυλετικά και παραδοσιακά. 

Μην ξεγελιέστε πάντως. Το σχόλιο του Ναντζιάνι δεν αφορά μόνο στην πακιστανική κοινότητα αλλά και στη φιλελεύθερη Αμερική. Με ένα ακαταμάχητο κράμα σκεπτόμενου και ανατρεπτικού χιούμορ μετατρέπει την ταινία σε ένα απολαυστικό κοκτέιλ τρυφερότητας, οξυδέρκειας και αφτιασίδωτου ανθρωπισμού που λέει τα πράγματα με το όνομα τους, διαγράφοντας κάθε ανορθογραφία παράδοσης και προαιώνιας «αλήθειας».

Κομεντί αμερικανικής παραγωγής 2017 (124)

Σκηνοθεσία: Μάικλ Σοουγουόλτερ Πρωταγωνιστούν: Κουμάιλ Ναντζιάνι, Ζόε Καζάν, Χόλι Χάντερ, Ρέι Ρομάνο

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter