Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: «Η καλύτερη στιγμή τους» (Trailer και Photos)

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: «Η καλύτερη στιγμή τους» (Trailer και Photos)

Η βρετανική κομεντί στα καλύτερα της με όχημα την πολεμική προπαγάνδα_x000D_
και οδηγό μια…δανέζα (Λόνε Σέρφιγκ) στο σκηνοθετικό τιμόνι…

«Η καλύτερη στιγμή τους» (***) (Their Finest) – 

Κομεντί βρετανικής παραγωγής 2017 (117) 

Σκηνοθεσία: Λόνε Σέρφιγκ 

Πρωταγωνιστούν: Τζέμα Άρτερτον, Σαμ Κλάφλιν, Μπιλ Νάι, Τζακ Χιούστον

Πρόκειται για μια ιστορία που διαδραματίζεται στο Λονδίνο στις αρχές του Β Παγκοσμίου Πολέμου, με τις πρώτες βόμβες των γερμανικών αεροσκαφών να τσακίζουν το ηθικό του βρετανικού λαού. Ηρωίδα του φιλμ είναι η άπειρη σεναριογράφος Κάτριν η οποία πασχίζει να γράψει το κατάλληλο σενάριο ώστε να γίνει οδηγός κατασκευής προπαγανδιστικής ταινίας-παραγγελιάς του υπουργείου Πληροφοριών. Η επιλογή της Σέρφιγκ να διηγηθεί μια θλιβερή στα κύρια συστατικά της ιστορία (τι πιο φριχτό από έναν πόλεμο;) με αφηγηματικές τεχνικές που ταιριάζουν σε κωμωδία, την δικαιώνουν πέρα ως πέρα. 

Η ταινία είναι βασισμένη στα βρετανικά κινηματογραφικά προπαγανδιστικά αρχεία του Β Παγκοσμίου Πολέμου και θυμίζει τις κωμωδίες των Ealing Studios των 40ς. Η αφηγηματική ικανότητα της σκηνοθέτιδος του «Μια κάποια εκπαίδευση» και του «Μια μέρα», είναι εκείνη που μεταμορφώνει το σκηνικό πολεμικού ολέθρου σε μια σπινθηροβόλα και γουστόζικη δραμεντί που αρχικά ξενίζει αλλά όσο εκτυλίσσεται η πλοκή της κάμπτει ακόμη και την πιο σθεναρή αντίσταση. 

Η «Καλύτερη στιγμή τους» είναι το χρονικό μιας θεοπάλαβης περιπέτειας και ταυτόχρονα το αιχμηρότατο σχόλιο πάνω στον υπεράνθρωπο αγώνα μιας ολόκληρης γενιάς να αλλάξει τη μοίρα της με όπλα του το σινεμά και το..ψέμα! Ο κατασκευασμένος πατριωτισμός που θα ανυψώσει το ηθικό του βρετανικού λαού είναι μεν το ζητούμενο για την Κάτριν και τους συνεργάτες της αλλά και η μεγάλη ευκαιρία για να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές ικανότητες τους. 

Η Σέρφιγκ δίνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην Κάτριν της εξαίρετης Τζέμα Άρτερτον, μαζί με το σχεδιασμό της «νέας Γυναίκας» που θα αναδυθεί από τις στάχτες του καταστροφικού, παράλληλα καταγράφει το σκηνικό του πολέμου ως μια τοιχογραφία επιβίωσης, καλλιτεχνικής δημιουργίας αλλά και λυτρωτικού ρομάντζου, παίρνοντας πάντα υπόψη της το ομώνυμο βιβλίο της Λίσα Εβανς στις βασικές δεξαμενές έμπνευσης της. 

Την παράσταση πάντως κλέβει ένας θεσπέσια σαρκαστικός και μπλαζέ θεατρίνος Μπιλ Νάι, που έχει τη φινέτσα και τις καλύτερες και πιο σπινθηροβόλες ατάκες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter