Η ταινία της εβδομάδας: Μεγάλωσε αν τολμάς (Trailer)

Η ταινία της εβδομάδας: Μεγάλωσε αν τολμάς (Trailer)

Για τον 43χρονο Γκιγιόμ Κανέ, η ζωή δεν μπορεί να γίνει καλύτερη. Διάσημος και καταξιωμένος ηθοποιός, με μια δουλειά που αγαπά και μια ευτυχισμένη οικογένεια δίπλα του, ο γάλλος σταρ συνειδητοποιεί ξαφνικά με οδύνη ότι η «μπογιά» του αρχίζει να ξεθωριάζει… 

Κρίση ηλικίας για το πιο διάσημο ζευγάρι του γαλλικού σινεμά, τους Μαριόν Κοτιγιάρ και Γκιγιόμ Κανέ που στο «Μεγάλωσε αν τολμάς» υποδύονται τους εαυτούς τους. 

Τίποτα πιο αγχωτικό από τη στιγμή της αναπάντεχης…αλήθειας όταν θεωρείς ότι όλα πάνε καλά στη ζωή σου. Και ποια είναι αυτή; Στην περίπτωση του Κανέ τα πάντα αλλάζουν στα γυρίσματα της νέας του ταινίας, όταν η όμορφη νεαρή συμπρωταγωνίστριά του, τον ενημερώνει ότι δεν έχει πια “πέραση” στους νέους και ειδικά στις γυναίκες. 

Η ήσυχη προσωπική ζωή του με τη Μαριόν Κοτιγιάρ, ο γιος τους, τα άλογα που εκτρέφει και το σπίτι στην εξοχή, τον κάνουν το αντίθετο του “κουλ” και “σέξι” τύπου. Τότε εκείνος αποφασίζει να αντιδράσει και να δείξει ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο Γκιγιόμ Κανέ παίζει έξυπνα, κωμικά και μπριόζικα με την ανασφάλεια και τη ματαιοδοξία του alter ego του. Δεν έχει κανένα ενδοιασμό να μας αποκαλύψει τα τα εσώψυχα μιας διασημότητας, ενός ηθοποιού φτασμένου και ίνδαλμα για χιλιάδες φαν, που ξαφνικά βρίσκεται αντιμέτωπος με την αποτυχία κα τη…θνητότητα. Μικρότητες, υπαρξιακά άγχη και ανασφάλεια για τη δημόσια εικόνα του, οδηγούν τον ήρωα σε μια σειρά από παιδιάστικα καμώματα που ανακατεύονται με τις ιδιορρυθμίες του «καλλιτέχνη». Σούπερ η Κοτιγιάρ στο ρόλο της… Κοτιγιάρ η οποία δηλώνει ενθουσιασμένη που θα παίξει στη νέα ταινία του Ξαβιέ Ντολάν (όντως έπαιξε στο «Μέχρι το τέλος του κόσμου») και πρέπει με κάθε τρόπο να αποκτήσει την κεμπεκουά προφορά! 

Δυστυχώς τα καλά και πετυχημένα σημεία του φιλμ είναι λίγα και παρουσιάζονται σχεδόν όλα στο τρέιλερ, το οποίο προδιαθέτει για πολύ γέλιο αλλά τελικά η σάτιρα του Κανέ δεν φτάνει ποτέ μέχρι το κόκαλο. Παραμένει κάπως επιδερμική, με τη δηκτική κριτική ματιά του γάλλου δημιουργού πάνω στη ματαιοδοξία και την ανασφάλεια του ηθοποιού να έχει όρια. Η εντιμότητα όμως και η τολμηρή θέση του Κανέ στη δική του «Αποκάλυψη τώρα» μας υποχρεώνει να του βγάλουμε το καπέλο, ακόμη κι αν το τελικό αποτέλεσμα δεν τον δικαιώνει απόλυτα. 

Μεγάλωσε αν τολμάς (Rock n’ Roll) – Κομεντί γαλλικής παραγωγής 2017 (123)

Σκηνοθεσία: Γκιγιόμ Κανέ Ηθοποιοί: Μαριόν Κοτιγιάρ, Γκιγιόμ Κανέ, Ζιλ Λελούς, Φιλίπ Λεφέμπβρ, Τζόνι Χαλιντέι, Μπεν Φόστερ, Κεβ Άνταμς, Ιβάν Ατάλ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter