Η ταινία της εβδομάδας: Ο Πρόεδρος *** (Trailer)

Η ταινία της εβδομάδας: Ο Πρόεδρος *** (Trailer)

Ο πρόεδρος της Αργεντινής βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα στην πολιτική καριέρα και τα άλυτα προβλήματα της προσωπικής ζωής του στα οποία σημαντικό ρόλο παίζει η κόρη του. 

Στη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής μεταξύ των ηγετών της Λατινικής Αμερικής σε ξενοδοχείο των Άνδεων με θέμα τις περιφερειακές στρατηγικές, γεωπολιτικές συμμαχίες και το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης του πετρελαίου της ηπείρου, ο αργεντινός πρόεδρος θα βρεθεί μπροστά στο κρισιμότερο δίλημμα της ζωής του….

Από τους παραγωγούς του «Ιστορίες για Αγρίους», ένα πολιτικό θρίλερ αξιώσεων με δυνατή ατμόσφαιρα, ακατάπαυστη αγωνία, σαφή προσπάθεια να δοθεί ρεαλιστικά το πολιτικό σκηνικό – με έμφαση στη λεπτομέρεια των παρασκηνίων πίσω από τις κλειστές πόρτες που συνδιαλέγονται οι πολιτικοί ηγέτες- και ένα άψογα σκιτσαρισμένο πορτρέτο στο οποίο χαρίζει τη γοητεία και τα πιο έντονα στοιχεία της προσωπικότητας του, ο Ρικάρντο Νταρίν. 

Ο σούπερ σταρ της Αργεντινής που μπορεί με την ίδια ευκολία να υποδυθεί τον «μπουρλοτιέρη» στις «Ιστορίες για αγρίους», τον κομπιναδόρο στις «Εννιά βασίλισσες», τον δικαστικό λειτουργό στο «Μυστικό στα μάτια της» ή τον πρόεδρο ενός κράτους, δίνει εδώ με παροιμιώδη ρεαλισμό και απόλυτο έλεγχο των συναισθημάτων του το χαρακτήρα του πολιτικού άντρα που προσαρμόζεται με σπάνια ικανότητα στα νέα δεδομένα του ρευστού πολιτικού σκηνικού. Είναι ένας άντρας αντιμέτωπος όχι μόνο με τους προσωπικούς του δαίμονες αλλά και με τις μεγάλες προκλήσεις που εμφανίζονται με την είσοδο στο σκηνικό του σκιώδη συμβούλου (ένας απολαυστικός Σλέιτερ) του προέδρου των ΗΠΑ. 

Ο Σαντιάγκο Μίτρε, πατάει σε δύο πλατφόρμες: από τη μία ρίχνει ματιές πάνω στα κλασικά πολιτικό δράματα της δεκαετίας του ΄70s και από την άλλη συνομιλεί απευθείας με το μακιαβελικό «House of Cards». Ο ρόλος του προέδρου της Αργεντινής γράφτηκε ειδικά για τον Ρικάρντο Νταρίν, όπως ομολογεί ο σκηνοθέτης. Η ταινία πάντως απέχει από το να είναι μια σπάνια στιγμή του είδους καθώς ο Μίτρε εισάγει κάπως αψυχολόγητα ένα μεταφυσικό στοιχείο που αποδυναμώνει το σύνολο.  

Ο Πρόεδρος (The Summit / La Cordillera) (***)

Πολιτικό θρίλερ αργεντινής παραγωγής 2017 (114)

Σκηνοθεσία: Σαντιάγκο Μίτρε

Πρωταγωνιστούν: Ρικάρντο Νταρίν, Κρίστιαν Σλέιτερ, Έρικα Ρίβας, Ντολόρες Φόνζι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter