Η ταινία της εβδομάδας: Solo: A Star Wars Story *** (Trailer)

Η ταινία της εβδομάδας: Solo: A Star Wars Story *** (Trailer)

Πολύ πριν τον γνωρίσουμε ως κυνικό λαθρέμπορο που πήγαινε όπου τον καλούσε το εύκολο κέρδος ο Χαν Σόλο ήταν ένας ρομαντικός – αν και στενόμυαλος ως συνήθως – νεαρός που στόχευε να αποκτήσει ένα σκάφος που θα του επέτρεπε να επιστρέψει στον πλανήτη του για να σώσει το κορίτσι που αγάπησε.

Η ευκαιρία θα του δοθεί όταν βρεθεί στο δρόμο του ένας παράνομος που στοχεύει στην μεγάλη κομπίνα…

Το 2016 το πρώτο spin off του «Πολέμου των Άστρων» με τίτλο «Rogue one: A Star Wars Story» μάς παρουσίασε την ιστορία της Τζιν που συμμετέχει στην Αντίσταση για να ξαναβρεί τον πατέρα της. Εκείνο το φιλμ εκτός του ότι μπέρδεψε τους φαν δεν είχε το μαγικό touch της saga σειράς. Η ισορροπία στο σύμπαν του «Star Wars» επανέρχεται με τις ορθές αποφάσεις. Ο Ρον Χάουαρντ στο σκηνοθετικό τιμόνι φέρνει τις πρώτες θύμησες του ηρωικού έπους του Λούκας στις σωστές σύγχρονες διαστάσεις του. 

Η σεναριακή μαστοριά του Λόρενς Κάσνταν (ήταν σεναριογράφος και στα «Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται», «Η επιστροφή των Τζεντάι») εγγυάται το πειστικό σκιτσάρισμα του προφίλ του Χαν Σόλο με πινελιές από το παρελθόν και τις σωστές δόσεις χιούμορ (πάντα χωρατατζής ακόμη και στα πιο δύσκολα όπως στη σκηνή που τον πετούν στη φυλακή ενός κτήνους – ο Τσουμπάκα είναι αυτός- για να τον φάει) και έφεσης στην περιπέτεια. Ενώ η επιλογή του ικανότατου Αλντεν Ερενραϊκ στο ρόλο του νεαρού ήρωα εκτός από την ίδια κόμμωση αποδεικνύεται ταμάμ και στην αντιγραφή του στυλ που καθιέρωσε ο Χάρισον Φορντ: ριψοκίνδυνος γόης με guts αλλά από μυαλό… κουκούτσι! Η ταινία «Solo» εκτός από την στιβαρή αφήγηση της προσωπικής ιστορίας του Σόλο (η φιλία με τον Τσουμπάκα, η απόκτηση του Millenium Falcon) παλεύει πάντως με τα κλισέ της σειράς προκειμένου να πει μερικά νέα πράγματα ενώ διαχειρίζεται σωστά το συναισθηματικό κομμάτι (η ερωτική ιστορία που δυσκολεύεται να ανθίσει, ο απρόβλεπτα συγκινητικός θάνατος ενός ανδροειδούς κ.α.) και στο επίκεντρο έχει πάντα τη σχέση μέντορα-μαθητή που θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά του μελλοντικού έπους. 

Πέρα από το κομμάτι της δράσης που χτίζεται γύρω από 2-3 καλογυρισμένες σκηνές (η πρώτη μάχη θυμίζει τα χαρακώματα του Α Παγκοσμίου Πολέμου ενώ η κλοπή του εναέριου τρένου είναι η κορυφαία του φιλμ) το ιδεολογικό υπόβαθρο αναφέρεται στην ανάγκη της επανάστασης κόντρα στον ολοκληρωτισμό της Αυτοκρατορίας που κατακτά τον ένα λαό μετά τον άλλο. Οι θυσίες για την ισχυροποίηση της Αντίστασης είναι ο ένας πόλος. Ο άλλος είναι η αποδοχή της σκοτεινής πλευράς. Για κάποιους αυτή είναι και η πραγματική… Δύναμη της ταινίας.

Solo: A Star Wars Story (***)

Περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2018 (135)

Σκηνοθεσία: Ρον Χάουαρντ

Πρωταγωνιστούν: Αλντεν Ερενραϊκ, Γιούνας Σουοτάμο, Εμίλια Κλαρκ, Γούντι Χάρελσον, Πολ Μπέτανι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter