Η ταινία της εβδομάδας: The Equalizer 2 **

Η ταινία της εβδομάδας: The Equalizer 2 **

Ο Ρόμπερτ Μακόλ εργάζεται ως οδηγός ταξί. Το εργασιακό περιβάλλον που κινείται του δίνει την ευκαιρία να παρατηρεί κάποια περιστατικά κραυγαλέας αδικίας.

Καθώς δεν μπορεί πλέον να γυρνά την πλάτη του σε κάποια από αυτά, όποτε έχει την δυνατότητα αναλαμβάνει δράση κι απονέμει δικαιοσύνη. Όταν όμως μια υπόθεση γίνει πολύ προσωπική θα κινδυνέψει να εκτεθεί σε ορισμένους παλιούς κι ορκισμένους εχθρούς του.

Σε αντίθεση με τους πιο φασαριόζους κινηματογραφικούς υπερήρωες που προκαλούν ντόρο και θόρυβο σε κάθε σκηνή τους, ο αντιήρωας του «Equalizer» κινείται σαν φάντασμα, αθόρυβα στο σκοτάδι και τιμωρεί αμείλιτα. Δεν είναι το αίσθημα ματαιοδοξίας ή αλαζονείας που τον κινεί αλλά η πεποίθηση του ότι κάποιοι αδύναμοι χρειάζονται μια χείρα βοηθείας. Κι επειδή κανείς άλλος δεν μπορεί να τους τη δώσει, αναλαμβάνει εκείνος δράση. Στο πρώτο φιλμ του 2014 που είχε ξανά το δίδυμο Φουκουά – Γουάσιγκτον στις θέσεις σκηνοθέτη-πρωταγωνιστή, το στιλ ενός μετρημένου και ζεν Ρόμπερτ Μακόλ είχε τη σφραγίδα του Ντένζελ Γουάισγκτον που μέσα στην ατάραχη σοφία του μοναχικού βίου του, έβρισκε τα 3, 4 ή 5 λεπτά που απαιτούνταν για να αποδοθεί λίγη δικαιοσύνη σε ένα σκληρό και βίαιο κόσμο. Τότε ήταν μια νεαρή πόρνη που είχε πέσει θύμα κακοποίησης, η αφορμή για να ξυπνήσει το θηρίο. 

Στη συνέχεια εκείνου του φιλμ διαπιστώνουμε ότι ο Μακόλ συνεχίζει τημ διακριτική (αλλά αποτελεσματική) δράση του στον ίδιο χώρο – ξανά ένα κολ γκερλ πληρώνει στο πετσί του τη βία κάποιων πελατών- πριν το πράγμα ξεφύγει από τον έλεγχο του και γίνει πλέον προσωπική υπόθεση. Μπορεί σε σχέση με το φιλμ του 2014 να μην έχουμε κάποια φρέσκια σεναριακή ιδέα αλλά τόσο η σκηνοθετική επιμέλεια του Φούκουα όσο και η ερμηνευτική δεινότητα του Γουάσιγκτον κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ πολλές σκηνές χορογραφημένης βίας αγγίζουν τα όρια του «αυστηρώς ακατάλληλο» . Η βουτιά στα προσωπικά του Μακόλ γίνεται με όχημα το χαρακτήρα της πρακτόρισσας φίλης του (Μελίσα Λίο), η δράση κλιμακώνεται ρυθμικά και θεαματικά με αποκορύφωμα το δυνατό από πολλές απόψεις φινάλε με την καταιγίδα στο ερειπωμένο παραθαλάσσιο θέρετρο και φυσικά, ο εξαίσιος και πάλι Ντένζελ Γουάσιγκτον δείχνει πως άμα το έχεις το υποκριτικό ταλέντο στο αίμα σου, τα βγάζεις πέρα με όλους τους ρόλους. Ακόμη και τους πιο μονοδιάστατους.

The Equalizer 2 **

Περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2018 (121)

Σκηνοθεσία: Αντουάν Φουκουά

Πρωταγωνιστούν: Ντένζελ Γουάσινγκτον, Πέδρο Πασκάλ, Αστον Αντερς, Μπιλ Πούλμαν, Μελίσα Λίο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter