Η ταινία της εβδομάδας: Το Αυτό (Trailer)

Η ταινία της εβδομάδας: Το Αυτό (Trailer)

Ένα κορίτσι και έξι αγόρια, που απαρτίζουν τη Λέσχη των Χαμένων και μεγαλώνουν στην αμερικανική κωμόπολη του Ντέρι της πολιτεία Μέιν, ανακαλύπτουν ότι πίσω από την ανεξήγητη εξαφάνιση κάποιων παιδιών, κρύβεται ο διαβολικός κλόουν Πένιγουαϊζ.

Το «Αυτό», ένα από τα πλέον δημοφιλή βιβλία τρόμου του Στίβεν Κινγκ, μετά από την προ 30ετίας τηλεοπτική του μεταφορά δοκιμάζεται τώρα στη μεγάλη οθόνη με εντυπωσιακές επιδόσεις καθώς κατέχει ήδη το ρεκόρ του πιο πετυχημένου εμπορικά θρίλερ στις ΗΠΑ. Η μαγκιά του Άντι Μουσιέτι στη δεύτερη μόλις ταινία του (το «Mama» είναι ένα θρίλερ με την Τζέσικα Τσαστέιν που δεν παίχτηκε ποτέ στις ελληνικές αίθουσες) είναι πως έμεινε μεν πιστός στο πνεύμα του βιβλίου αλλά κατάφερε να αποδώσει και τη δική του προσωπική ματιά στο φιλμ. 

Με σωστό κι εμπνευσμένο τάιμινγκ στις σκηνές όπου παρόν, παρελθόν, όνειρο και πραγματικότητα γίνονται ένα στα οράματα των φίλων, σφιχτοδεμένο μοντάζ, ζωηρή και χωρίς κενούς χρόνους αφήγηση, υποδειγματική ανάλυση των περισσότερων χαρακτήρων και μια απειλητική σκιά να απλώνεται πάνω σε κάθε πλάνο( αρκετές από τις ανατριχιαστικές σκηνές διαδραματίζονται σε ανοιχτούς χώρους και κάτω από το φως του ήλιου σε αντίθεση με τα παραδοσιακά φιλμ του είδους) το «Αυτό» είναι πολλά περισσότερα από μια καθαρόαιμη ταινία τρόμου. 

Μπορεί η μεταφυσική σατανική παρουσία του κλόουν Πένιγουαϊζ να χαράζει βαθιά τα καρέ αλλά το ουσιαστικό θέμα του φιλμ βρίσκεται αλλού. Το «It» είναι κυρίως μια πολιτική και κοινωνική αλληγορία. Μια δηκτική ματιά στην Αμερική των 80ς αλλά και μια ωδή στην παιδική αθωότητα και την πραγματική φιλία. Η ενηλικίωση των εφτά φίλων θα χρειαστεί να περάσει μέσα από τον εφιάλτη της καθημερινότητας. Πίσω από την ειδυλλιακή εικόνα της παραδοσιακής Αμερικής κρύβονται γονείς τέρατα (η υποχόνδρια νευρωτική μητέρα, ο αιμομίκτης πατέρας, ο αυστηρός ραβίνος), αδιάφοροι γείτονες – το Κακό ξεκινάει με την εναρκτήρια σεκάνς όπου μια γυναίκα δεν δίνει σημασία στην εικόνα του πεσμένου μπροστά στον υπόνομο μικρού αγοριού- και το αφιλόξενο σχολείο με τους νταήδες μαθητές. Συμπληρωματικά στοιχεία ενός κόσμου παραδομένου στον σκοταδισμό, την άγνοια και τον εκφυλισμό. Πολύ λογικά, οι περιθωριακοί πιτσιρικάδες νιώθουν χαμένοι ή καλύτερα μετέωροι μέσα σε αυτόν και ψάχνουν εναγωνίως διέξοδο διαφυγής. Οι βαθύτεροι φόβοι τους όμως γίνονται πραγματικότητα όταν ο κλόουν Πένιγουαϊζ – μια αποκαλυπτική ερμηνεία από τον Μπιλ Σκάρσγκαρντ- μυρίζει την αγωνία τους και ξεπροβάλλει από το άνοιγμα του υπονόμου.       

Η ταινία της εβδομάδας: Το Αυτό (The It) 

Τρόμου αμερικανικής παραγωγής 2017 (135)

Σκηνοθεσία: Άντι Μουσιέτι

Ηθοποιοί: Μπιλ Σκάρσγκαρντ, Τζέιντεν Λίμπερερ, Τζέρεμι Ρεϊ Τέιλορ, Σοφία Λίλις, Φιν Γούλφχαρντ, Γουάιατ Όλεφ, Τσόουζεν Τζέικομπς, Τζακ Ντίλαν Γκρέιζερ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter