Η Τουρκία βομβάρδισε τις συριακές δυνάμεις που μπήκαν στο Αφρίν

Η Τουρκία βομβάρδισε τις συριακές δυνάμεις που μπήκαν στο Αφρίν

Τα συριακά δημόσια μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν τους φιλοκυβερνητικούς μαχητές αφού μπήκαν στο Αφρίν για να βοηθήσουν στην απόκρουση της επίθεσης του τουρκικού στρατού.

Λίγο νωρίτερα και οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η κουρδική πολιτοφυλακή που ελέγχει το Αφρίν, επιβεβαίωσε την άφιξη των μαχητών αυτών αναφέροντας ότι η συριακή κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στην έκκλησή τους και έστειλε στρατιωτικές μονάδες για να βοηθήσουν στη μάχη κατά της τουρκικής επίθεσης.

“Η συριακή κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στη φωνή του καθήκοντος και έστειλε σήμερα στρατιωτικές μονάδες (…) για να αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων και να συμμετάσχουν στην υπεράσπιση της ενότητας του εδάφους και των συνόρων της Συρίας”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος των YPG Νούρι Μαχμούντ.

Ερντογάν: Είναι «τρομοκράτες» και θα πληρώσουν «βαρύ τίμημα»

Η αυτοκινητοπομπή των συριακών φιλοκυβερνητικών δυνάμεων που μπήκε στην περιοχή του Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, αναγκάστηκε να υποχωρήσει αφού δέχτηκε πυρά από το τουρκικό πυροβολικό, διαβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριζε ότι η δύναμη αυτή αποτελείται από “τρομοκράτες” που δρουν ανεξάρτητα.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία για το θέμα του Αφρίν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί. Απείλησε ότι οι δυνάμεις αυτές, που όπως είπε αποτελούνται από σιίτες παραστρατιωτικούς, θα πληρώσουν “βαρύ τίμημα”.

“Δυστυχώς, αυτού του είδους οι τρομοκρατικές οργανώσεις κάνουν λάθος κινήσεις με τις αποφάσεις που παίρνουν. Δεν είναι δυνατόν να το επιτρέψουμε αυτό. Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα”, τόνισε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Στα σύνορα με την Τουρκία θα αναπτυχθούν οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις που μπήκαν στον κουρδικό θύλακα του Αφρίν

Συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις μπήκαν σήμερα στην περιοχή του Αφρίν προκειμένου να βοηθήσουν τους Κούρδους πολιτοφύλακες των Δυνάμεων Προστασίας του Λαού (YPG) να αποκρούσουν την επίθεση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, γεγονός που εντείνει τους φόβους για μια ευρύτερη κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Λίγη ώρα αφότου η αυτοκινητοπομπή μπήκε στο Αφρίν, τα κρατικά συριακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η Τουρκία στοχοθέτησε τους μαχητές και τους βομβάρδισε.

Η επιχείρηση της Τουρκίας έχει ως στόχο να εκδιώξει από την περιοχή τους Κούρδους, που τους θεωρεί απειλή για την ασφάλειά της.

Οι YPG χαιρέτισαν την άφιξη των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, στις οποίες μετέχουν πολιτοφύλακες σύμμαχοι του Άσαντ, όχι όμως και άνδρες του τακτικού συριακού στρατού. Οι δυνάμεις αυτές θα αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, πρόσθεσαν οι YPG.

Οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις που κατευθύνονταν στο Αφρίν υποχώρησαν μετά από προειδοποιητικά πυρά του τουρκικού στρατού, υποστηρίζει η Άγκυρα

Οι συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις που κατευθύνονταν στην περιοχή του Αφρίν υποχώρησαν αφού δέχτηκαν προειδοποιητικά πυρά από το τουρκικό πυροβολικό, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Το πρακτορείο, που δεν επικαλείται καμία πηγή, ανέφερε ότι οι δυνάμεις αυτές υποχώρησαν σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα του Αφρίν.

“Οι φιλοκυβερνητικές τρομοκρατικές ομάδες που επιχείρησαν να προωθηθούν στο Αφρίν υποχώρησαν σε βάθος περίπου 10 χιλιομέτρων από την πόλη μετά τα προειδοποιητικά πυρά” ανέφερε το πρακτορείο.

Νωρίτερα πάντως, η συριακή τηλεόραση είχε μεταδώσει ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται η αυτοκινητοπομπή να μπαίνει στο Αφρίν, περνώντας από ένα φυλάκιο ελέγχου των Κούρδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter