Η Τουρκία εκβιάζει …επίσημα την Ελλάδα για τους δύο φυλακισμένους στρατιωτικούς

Η Τουρκία εκβιάζει …επίσημα την Ελλάδα για τους δύο φυλακισμένους στρατιωτικούς

Επίσημα πλέον η Τουρκία συνδέει την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στις φυλακές Αδριανούπολης, με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα.

Η προκλητική αυτή απαίτηση της Άγκυρας, υπάρχει στην επίσημη επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι. Με την επιστολή όχι μόνο συνδέει την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, αλλά ζητεί από την Ελλάδα πρώτα να εκδώσει τους τούρκους αξιωματικούς και τότε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, δεν θα προχωρήσει στην απελευθέρωση των Ελλήνων αλλά… διαβεβαιώνει «πως θα έχουν μία δίκαιη δίκη».

Αποστολέας της επιστολής είναι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ, με ημερομηνία 31 Μαΐου. Σε αυτήν, σύμφωνα με δημοσίευμα, των “Νέων” ο Τούρκος αξιωματικός κατηγορεί ευθέως τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι συμπεριφέρονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υποθέσεις των δύο Ελλήνων και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, τους οποίους μάλιστα αποκαλεί «δολοφόνους» και «εγκληματίες» και στηλιτεύει το γεγονός ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των Ελλήνων αλλά όχι υπέρ της έκδοσης των Τούρκων.

Καταγγέλλει δε, την ελληνική δικαιοσύνη για υποκρισία και επειδή δεν επιστρέφει τους τούρκους «εγκληματίες» και τους αφήνει χωρίς τιμωρία.

Αποκορύφωμα της τουρκικής προκλητικότητας αποτελεί η τελευταία παράγραφος της επιστολής, όπου μέσα σε μια γραμμή ο Tούρκος αξωματούχος με ωμό τρόπο και κατά παράβαση κάθε έννοιας Δικαίου αναφέρει: «Οι Αρχές της Τουρκίας και η τουρκική κοινωνία περιμένουν την έκδοση των οκτώ δολοφόνων άμεσα και σας διαβεβαιώνουμε ότι οι δύο κρατούμενοι Έλληνες στρατιώτες θα έχουν μια δίκαιη δίκη στη Τουρκία». Στο τέλος απευθύνει συστάσεις και στο Ευρωκοινοβούλιο, σημειώνοντας πως «περιμένει ότι θα προσεγγίσει την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αμερόληπτα και χωρίς καμία στήριξη σε κράτος – μέλος της ΕΕ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter