Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ «κόβει» δύο δρομολόγια στο τμήμα Αλεξανδρούπολη-Δίκαια – Αντιδράσεις στον βόρειο Έβρο

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ «κόβει» δύο δρομολόγια στο τμήμα Αλεξανδρούπολη-Δίκαια – Αντιδράσεις στον βόρειο Έβρο

Την περιστολή των δρομολογίων στο τμήμα Αλεξανδρούπολη-Δίκαια αποφάσισε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επικαλούμενη έλλειψη προσωπικού και χαμηλή επιβατική κίνηση.

Πρόκειται για τα δρομολόγια Intercity 90 και 91, τα οποία μετά την Αλεξανδρούπολη συνεχίζουν για Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Πλέον θα εκτελούνται μόνο τα δύο τοπικά δρομολόγια από την πρωτεύουσα του νομού προς το βόρειο άκρο του.

Πάντως, σύμφωνα με το e-evros.gr, η χαμηλή επιβατική κίνηση θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με αναπροσαρμογή των δρομολογίων και λιγότερες μετεπιβιβάσεις στο δρομολόγιο για Αθήνα, ενώ σε κάθε περίπτωση για να εκτελεί δρομολόγια στις άγονες γραμμές η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιδοτείται από το κράτος.

Να μην καταργηθούν τα δρομολόγια ζητά ο δήμαρχος Ορεστιάδας

Σε επιστολή του προς τον προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φ. Τσαλίδη, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης ζητά η εταιρεία να αναθεωρήσει τον σχεδιασμό της και να μην καταργηθούν τα δρομολόγια. Σε αντίθετη περίπτωση καλεί την εταιρεία να αντικαταστήσει τα σιδηροδρομικά δρομολόγια με λεωφορεία.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Αξιότιμε κύριε Τσαλίδη,

Με μεγάλη δυσαρέσκεια πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της εταιρίας «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» να προχωρήσει στη διακοπή των δρομολογίων INTERCITY 90-91, λόγω ανασχεδιασμού της λειτουργίας της.

Θεωρώ περιττό να αναλύσω τη σπουδαιότητα ύπαρξης των συγκεκριμένων δρομολογίων για τη μετακίνηση των κατοίκων της ακριτικής μας περιοχής, καθώς όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε τη χρησιμότητα τους.

Σας παρακαλούμε να αναθεωρήσετε αυτόν τον σχεδιασμό—για ευνόητους λόγους-διαφορετικά να προβείτε στο σχεδιασμό εξυπηρέτησης των επιβατών με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν.

Με εκτίμηση,

ο Δήμαρχος Ορεστιάδος

Βασίλης Μαυρίδης

Με πληροφορίες από: e-evros.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter