Η Vogue «απολύει» τους διάσημους φωτογράφους Τεστίνο και Βέμπερ – Κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση

Η Vogue «απολύει» τους διάσημους φωτογράφους Τεστίνο και Βέμπερ – Κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση

Ο Μάριο Τεστίνο και ο Μπρους Βέμπερ είναι δύο από τους διασημότερους φωτογράφους της εποχής μας, έχοντας στο ενεργητικό τους ορισμένες από τις ωραιότερες και πιο πολυσυζητημένες φωτογραφίσεις και μια πολύχρονη συνεργασία με τη Vogue.

Πλέον, ο όμιλος Conde Nast κόβει κάθε δεσμό μαζί τους, λόγω των καταγγελιών εναντίον τους για σεξουαλική παρενόχληση.

Σε ανακοίνωση του ομίλου αναφέρεται ότι δεν θα τους αναθέσει στο μέλλον δουλειά, διότι είναι βαθιά ενοχλημένος από τις κατηγορίες και αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά τα θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η ίδια η Άννα Γουίντουρ, η σιδηρά κυρία της Vogue, σε δική της επιστολή, ξεκαθάρισε ότι οι δύο άνδρες είναι προσωπικοί της φίλοι και πιστεύει πολύ στην αξία της συγχώρεσης, αλλά, όπως ανέφερε, παίρνει πολύ σοβαρά τις καταγγελίες και η εργασιακή σχέση της Conde Nast με τους δύο φωτογράφους τίθεται σε αναμονή.

Τόσο οι εκπρόσωποι του Μάριο Τεστίνο, όσο και του Μπρους Βέμπερ αρνούνται τις καταγγελίες.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Τεστίνο κατηγορείται από δεκατρία άτομα για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ στο στόχαστρο είναι και ο Βέμπερ, κατά του οποίου διατυπώθηκαν κατηγορίες και στις αρχές του Δεκεμβρίου.

Περουβιανής καταγωγής , 63 ετών, ο Μάριο Τεστίνο έχει κάνει εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια καριέρας δεκάδες διαφημιστικές εκστρατείες για τους μεγάλους οίκους μόδας και έχει υπογράψει τα εξώφυλλα της Vogue.

Σε εκείνον ανήκει η φωτογραφία της τενίστριας Σερένα Ουίλιαμς με το μωρό της για το εξώφυλλο του τεύχους του Φεβρουαρίου, που αποκαλύφθηκε αυτήν την εβδομάδα.

Εχει υπογράψει επίσης γνωστά πορτρέτα διασημοτήτων, όπως η επίσημη φωτογραφία των αρραβώνων του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλτον, καθώς και μία σειρά φωτογραφιών της πριγκίπισας Νταϊάνα το 1997, που δημοσιεύθηκαν στο Vanity Fair.

Πολλά μοντέλα, ανάμεσά τους και από τα διασημότερα, καθώς και πρώην συνεργάτες του, κατηγορούν τον φωτογράφο για ανήθικες προτάσεις ή για προσπάθεια σεξουαλικής συνεύρεσης , αλλά κανείς από τους καταγγέλλοντες δεν ενέδωσε.

«Είναι ένα σεξουαλικό αρπακτικό», λέει ο Ράιαν Λοκ, βεντέτα του μόντελινγκ στο τέλος της δεκαετίας του ΄90. Διηγείται ότι κατά τη διάρκεια μίας φωτογράφισης, ο Μάριο Τεστίνο ζήτησε από ολόκληρο το συνεργείο να βγει από το δωμάτιο για να βρεθεί μόνος μαζί του και στη συνέχεια του ρίχτηκε.

«Είμαι το κορίτσι, είσαι το αγόρι», είπε ο φωτογράφος, σύμφωνα με τον Ράιαν Λοκ, ο οποίος εξήγησε ότι τον παραμέρισε και έφυγε από τον χώρο.

Ένας πρώην βοηθός του φωτογράφου, ο Χιούγκο Τίλμαν, λέει ότι έζησε μία παρόμοια εμπειρία, ενώ ένας άλλος, ο Ρόμαν Μπάρετ, βεβαιώνει ότι ο Μάριο Τεστίνο τρίφτηκε στο πόδι του και αυνανίστηκε μπροστά του.

«Η σεξουαλική παρενόχληση ήταν μία διαρκής πραγματικότητα», λέει.

Στο ίδιο άρθρο, δεκαπέντε άνδρες μοντέλα , ορισμένοι εν ενεργεία και άλλοι όχι, κατηγορούν και τον Μπρους Βέμπερ για σεξουαλική παρενόχληση.

Στις αρχές του Δεκεμβρίου, ο Μπρους Βέμπερ είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση από το μοντέλο Τζέισον Μπόις.

Στον απόηχο της απόφασης της Vogue και οι ο οίκος Michael Korrs δήλωσε ότι διακόπτει τη συνεργασία του με τον Μάριο Τεστίνο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter