Η ξεφτίλα σε μορφή Hoaxes

Η ξεφτίλα σε μορφή Hoaxes

Τo documentonews.gr έχει ως πηγή το Associated Press. Δεν έχει ως βασική πηγή προσωπικούς λογαριασμούς σε Twitter, κάτι το οποίο έκανε και χθες στην περίπτωση της ψεύτικης είδησης του «θανάτου» του Κώστα Γαβρά.

Η “είδηση” χθες κυκλοφόρησε αμέσως σαν αστραπή και μεταδόθηκε από το Associated Press, το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), την Washington Post, το Abc, το Vanity Fair και εκατοντάδες άλλα πρακτορεία και Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης παγκοσμίως.

Βασιζόμενο στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων το Documentonews μετέδωσε την είδηση αναφέροντας πάντα ως πηγή τον λογαριασμό της νέας υπουργού πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά που όπως στη συνέχεια αποδείχθηκε ήταν πλαστός και μάλιστα κατασκευασμένος από τον «γνωστό» Ιταλό «δημοσιογράφο» Tommaso Debenedetti.

Αμέσως έγινε, όχι μόνον διόρθωση αλλά και πλήρης ενημέρωση για όλη την υπόθεση.

Τα ελληνικά Ηoaxes ωστόσο αντί να δουν την πραγματικότητα και να σεβαστούν τη δημοσιογραφική εντιμότητα, εξακολουθούν να κάνουν μικροπολιτική κατά το δοκούν, να χτυπούν το Documento για δημιουργία εντυπώσεων και να μη μιλούν για εκείνους που ακόμα επιμένουν πως το λάθος ήταν… της υπουργού, κινούμενοι με κομματικά κριτήρια.

Είναι τόση η πώρωση και η πολιτική εμπάθεια μάλιστα της σελίδας που ενώ αναφέρουν με ενεργά link όλες τις σελίδες που «υπέπεσαν» στο λάθος, κάνουν εξαίρεση στο Documento που προτίμησαν «φωτογραφία», σε μία προσπάθεια απαξίωσης και δημιουργίας εντυπώσεων.

Μερικά από τα ελληνικά sites που μετέδωσαν την “είδηση”:

iefimerida.gr, newsit.gr, cnn.gr, thecaller.gr, eleftherostypos.gr, ekriti.gr

Στο “άγιο” δημοσίευμά τους μάλιστα τα ελληνικά Hoaxes, ξεχνούν να αναφερθούν σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ που μετέδωσαν τον “θάνατό” του.

Περνούν μάλιστα «ελαφρά» το γεγονός του ΣΚΑΙ, δημοσιογράφοι του οποίου ακόμα θέλουν να θεωρούν πως ο λογαριασμός της υπουργού… δεν ήταν πλαστός αφού κάτι τέτοιο τους συμφέρει πολιτικά και όλο και κάποιοι θα τσιμπίσουν!

Για το πόσο έγκυρα είναι τα Hoaxes αποδεικνύεται από το ότι δεν γνωρίζουν το όνομα του Κώστα Βαξεβάνη αλλά τον αποκαλούν Μπαξεβάνη…

Εμείς υπενθυμίζουμε στα Hoaxes τι θα έπρεπε να κάνουν, αν ήθελαν να είναι αντικειμενικοί και να μην παράγουν κομματικές μικροπολιτικές.

Μερικά print screen από την αναζήτηση της google, αφού οι σχετικές σελίδες πλέον έχουν κατέβει:

Πολύ πιο έντιμα η γαλλική Le Figaro επισημαίνει σήμερα:

«Η μακάβρια είδηση αναμεταδόθηκε χωρίς την παραμικρή επαλήθευση από πρακτορεία ειδήσεων και μεγάλα μέσα ενημέρωσης, όπως το AFP, το France 24, το Vanity Fair και η Washington Post».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter