Η χειρόγραφη πολιτική διαθήκη του Νίκου Ζαχαριάδη

Η χειρόγραφη πολιτική διαθήκη του Νίκου Ζαχαριάδη

Το Documento έχει την ιστορική ευθύνη να παρουσιάσει την πολιτική διαθήκη του Νίκου Ζαχαριάδη. Ενα χειρόγραφο κείμενο που γράφτηκε στην εξορία για να διαδοθεί η άποψη του άλλοτε πανίσχυρου γενικού γραμματέα του ΚΚΕ για τις κατηγορίες που εκτόξευε εναντίον του το κόμμα. 

Ο Νίκος Ζαχαριάδης έγραψε το ύστατο πολιτικό του «ευαγγέλιο» –ευανάγνωστα με πένα– σε ένα μοβ σημειωματάριο που στο εξώφυλλο έγραφε «τετράδιο» στα ρωσικά. Το κείμενο γράφτηκε αμέσως μετά το 8ο Συνέδριο του ΚΚΕ που επιβεβαίωσε τη διαγραφή του Ζαχαριάδη, χρησιμοποιώντας μάλιστα βαρείς υπαινιγμούς και κατηγορίες για προδοσία.

Αντίτυπο του άγνωστου ντοκουμέντου εμπιστεύθηκε πριν από 30 χρόνια στον Κώστα Βαξεβάνη ο Στέλιος Κουλμαντάς. Ενας αυθεντικός αγωνιστής, ένας αυθεντικός κομμουνιστής, που φυλακίστηκε, εξορίστηκε και υπέφερε σιωπηλά σε όλη του τη ζωή. Τα τελευταία του χρόνια έζησε στο χωριό Αγία Παρασκευή της Λέσβου, μαζί με 10-15 γάτες που είχαν σχηματίσει τιμητική φρουρά γύρω του όταν βρέθηκε νεκρός. Υψιστη τιμή για τον Στέλιο Κουλμαντά, που απαρνήθηκε κάθε άλλη τιμή στη ζωή του.

Η απόφαση γι’ αυτή την έκδοση, περισσότερο από ιστορικό και δημοσιογραφικό χρέος δημοσίευσης ενός άγνωστου ντοκουμέντου, είναι και χρέος απέναντι σε αυτό τον άνθρωπο, τον μπαρμπα-Στέλιο. 

Πληροφορίες

160 σελίδες

Τιμή 5€ + έξοδα αποστολής

Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ 6%

Για να το αποκτήσετε καλέστε στο 6985877206 και 6988608329 ή στείλτε email στο info@documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter