Η Χρυσή Αυγή υπό δίκη αλλά οι φασίστες πληθαίνουν…

Η Χρυσή Αυγή υπό δίκη αλλά οι φασίστες πληθαίνουν…

H εθνικιστική οργάνωση «Κρυπτεία» βρίσκεται τελικά πίσω από την επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στον κοινωνικό χώρο του πρώην ΠΙΚΠΑ Άνω Πετραλώνων.

Και δεν είναι η πρώτη επίθεση ούτε και η τελευταία φοβάμαι. Προ ημερών δύο συμπολίτες μας πετάχτηκαν στον Θερμαϊκό επειδή τόλμησαν να φορούν μπλούζες τους Gay Pride, ο Δήμαρχος της πόλης ξυλοφορτώθηκε σε δημόσιο χώρο, Χρυσαυγίτης Βουλευτής κάλεσε το στρατό να συλλάβει πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στα κανάλια των τηλεπωλήσεων βυσσοδομούν καθημερινά οι πατριδοπωλητές με τις γεμάτες τσέπες και το πλούσιο ποινικό μητρώο από υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής!

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται από Γερμανική, συντηρητική παρακαλώ, εφημερίδα να κάνει «πλάτες», υπό τον φόβο της διάσπασης, στους ακραίους του κόμματός του στρώνοντάς τους στην κυριολεξία χαλί με αφορμή το «Μακεδονικό». Τα ίδια από το ΚΙΝΑΛ και τη Φώφη Γεννηματά, η ιδεοληψία της οποίας δεν της επιτρέπει να σταθεί από τη σωστή πλευρά του πολιτικού εκκρεμούς με κίνδυνο να χαθεί η πολύτιμη ισορροπία εις βάρος φυσικά της Δημοκρατίας.

Και όλα αυτά την ώρα που στην Ευρώπη φυσά δυνατά ο άνεμος της ακροδεξιάς και στην Ουγγαρία αναβάλλεται η παράσταση της μουσικής κωμωδίας «Billy Elliot», εμπνευσμένης από την ομώνυμη ταινία του βρετανού σκηνοθέτη Στίβεν Ντάλντρι (2000), επειδή αφηγείται την ιστορία ενός εφήβου που προέρχεται από μια φτωχή οικογένεια και ο οποίος επιλέγει να αφοσιωθεί στον κλασικό χορό παρά στο μποξ και γίνεται τελικά χορευτής σταρ!

Η Ευρώπη εύκολα ξεχνά, αλλά η Ελλάδα έχει έναν πρόσθετο λόγο για να μην ξεχνά. Εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία. Μας το θύμισε ο Στίνγκ χθες εξηγώντας ότι αγαπά τη χώρα μας «επειδή μας δείξατε τον δρόμο. Έχετε δείξει πώς να αντιμετωπίζετε τους πρόσφυγες όταν άλλοι άνθρωποι κατασκεύαζαν τείχη. Όταν έπαιρναν τα παιδιά από τις μητέρες τους και τα έβαζαν σε κλουβιά, ενεργήσατε με συμπόνια, γενναιοδωρία και κοινή λογική».

Υπάρχουν όμως κάποιοι που μπερδεύουν τη γενναιοδωρία με την πατρίδα και την ανάπτυξη με την εσωστρέφεια και τον απομονωτισμό. Κάποιοι που θεωρούν το μίσος κανονικότητα και την απανθρωπιά παράσημο. Η απομόνωσή τους δεν είναι υπόθεση Αριστεράς ή Δεξιάς. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας. Η γενναία στάση του Έλληνα πρωθυπουργού χθες στην άτυπο σύσκεψη κορυφής της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό ο οποίος τάχθηκε κατά της δημιουργίας προσφυγικών στρατοπέδων εκτός Ε.Ε. την ώρα που η χώρα του είναι μια από τις δύο χώρες πρώτης υποδοχής, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη ότι η Ελλάδα ήταν και είναι από τη σωστή πλευρά της ιστορίας.      

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter