Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μηνύει Παυλόπουλο, Τσίπρα, Στουρνάρα και… Documenta14!

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μηνύει Παυλόπουλο, Τσίπρα, Στουρνάρα και… Documenta14!

Στο στόχαστρο της Ζωής Κωνσταντοπούλου βρίσκονται Προκόπης Παυλόπουλος, Αλέξης Τσίπρας και Γιάννης Στουρνάρας λόγω της μη διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων.

Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής προανήγγειλε νομικές ενέργειες κατά κορυφαίων πολιτειακών παραγόντων της χώρας για το ζήτημα των γερμανικών οφειλών, ενώ στο στόχαστρο βρέθηκε και η… έκθεση Documenta 14, που «δρα ως προπαγανδιστικό εργαλείο για την μη καταβολή των Γερμανικών Οφειλών και για το συνολικό ξέπλυμα της ευθύνης της Γερμανίας».

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην ΕΣΗΕΑ παρουσιάζοντας την κίνηση «Δικαιοσύνη για Όλους», η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «την Πέμπτη 22.6 θα καταθέσουμε ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά εναντίον εκείνων που σήμερα δεν διεκδικούν τις Γερμανικές Οφειλές. Εναντίον εκείνων που ματαιώνουν την διεκδίκηση και παρατείνουν την μη καταβολή των γερμανικών οφειλών.

»Μιλώ συγκεκριμένα για τον Πρωθυπουργό και μέλη της Κυβέρνησης. Μιλώ, επίσης, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που συμπράττει σε αυτό το παιχνίδι. Μιλώ για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, τον κύριο Στουρνάρα, που διαθέτει όλες τις εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία παρακολουθεί το ζήτημα του κατοχικού δανείου, του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, από τότε, αλλά δεν περιλαμβάνει τα στοιχεία αυτά σε έκθεση. Μιλώ για όλους τους υπεύθυνους, Κυβερνητικούς και Υπηρεσιακούς, που έχουν ως καθήκον στην κατάρτιση του Προϋπολογισμού του Κράτους να διαλαμβάνουν αυτήν την απαράγραπτη αξίωση της χώρας μας. Μιλώ για εκείνους, που οφείλουν αυτή την απαράγραπτη και προσδιορισμένη αξίωση της χώρας, να την περιλαμβάνουν σε κάθε διαδικασία λεγόμενης διαπραγμάτευσης ή διεθνούς συνάντησης. Μιλώ για εκείνους, οι οποίοι από θέση νεοσύστατων αρχών, όπως είναι η αρχή για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων και προϋπαρχουσών υπηρεσιών, δεν προβαίνουν στις οφειλόμενες ενέργειες, προκειμένου οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα να διεκδικηθούν με τρόπο αποτελεσματικό και άμεσο».

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου όπως αναρτήθηκε στην προσωπική σελίδα της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο facebook.

https://www.facebook.com/zoe.konstantopoulou.official/posts/1810861429229986

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter