Handelsblatt: Κίνδυνος έκρηξης στα Airbus A350

Handelsblatt: Κίνδυνος έκρηξης στα Airbus A350

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) ζήτησε να επανελεγχθούν τα αεροσκάφη Airbus A350 καθώς υπάρχει κίνδυνος έκρηξης εξαιτίας προβλήματος σε μια υδραυλική αντλία.

Στον κινητήρα του μοναδικού A350-900 που έχει παραδοθεί ένα πρόβλημα σε μια υδραυλική αντλία ενδέχεται να προκαλέσει την ανάφλεξη του μείγματος καυσίμου- αέρα στη δεξαμενή καυσίμων, εξήγησε η EASA.

Η κατασκευάστρια εταιρεία απάντησε ότι το πρόβλημα αυτό μπορεί να διορθωθεί με μια αναβάθμιση του λογισμικού και πρόσθεσε ότι έχει ενημερώσει τις αεροπορικές εταιρείες που επηρεάζονται. Επιπλέον η Airbus τόνισε ότι θα εξετάσει αν χρειάζεται να ληφθούν επιπλέον μέτρα.

Τέτοιου είδους ανακοινώσεις για θέματα ασφαλείας είναι συχνές για τα νέα μοντέλα αεροσκαφών.

Ωστόσο η αιτία του προβλήματος στα A350-900 είναι ευαίσθητη καθώς η πηγή του, μια υδραυλική αντλία, βρίσκεται στη δεξαμενή καυσίμων του αεροσκάφους. Η αντλία και το υγρό που τη διαρρέει μπορεί να υπερθερμανθούν. Μέχρι αυτό το σημείο τα πράγματα παραμένουν υπό έλεγχο, καθώς οι δεξαμενές καυσίμων των αεροσκαφών είναι εξοπλισμένες με ένα σύστημα ελέγχου του εκρηκτικού μείγματος, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο να σημειωθεί έκρηξη.

Η EASA όμως προειδοποιεί ότι ακόμη και ένα λάθος σε αυτό το σύστημα αρκεί για να καταστεί ο συνδυασμός θέρμανσης και καυσίμου ιδιαίτερα επικίνδυνος.

Πηγή: Handelsblatt

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter