Handelsblatt: «Ο Ερντογάν θα πρέπει να ξέρει τα όρια» – Bild: Ο Ερντογάν έχει «την τρέλα της εξουσίας»

Handelsblatt: «Ο Ερντογάν θα πρέπει να ξέρει τα όρια» – Bild: Ο Ερντογάν έχει «την τρέλα της εξουσίας»

«Κανείς δεν έχει συμφέρον από μια κλιμάκωση της κατάστασης. Ο Ερντογάν θα πρέπει όμως να ξέρει που είναι τα όρια.

Είναι εξοργιστικό ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει στείλει στη φυλακή περισσότερους από 150 δημοσιογράφους και από την άλλη εγκαλεί τη Γερμανία για παραβίαση της ελευθερίας της γνώμης και του συνερχέσθαι» σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, σχετικά με την αντιπαράθεση μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας.

Και προσθέτει η εφημερίδα: «Από μέλη της γερμανικής κυβέρνησης ακούει κανείς συχνά τις τελευταίες ημέρες ότι σαν πολίτες έχουν μείνει άναυδοι από την τουρκική πολιτική, ωστόσο σαν πολιτικοί πρέπει να φανούν έξυπνοι και να δράσουν με οξυδέρκεια. Όλα αυτά είναι σωστά. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να τα συνδυάσουν αυτά τα δύο στο μυαλό τους. Απαιτείται σταθερότητα ώστε να υπερασπισθούν τις αξίες της ελευθερίας στη Γερμανία απέναντι στους εχθρούς της».

Bild: ο Ερντογάν έχει «την τρέλα της εξουσίας»

Η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Γερμανία, η Bild, τονίζει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο ότι «λέει την αλήθεια στα μούτρα του (Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν», κηρύσσοντάς τον ανεπιθύμητο πρόσωπο στη Γερμανία και καταγγέλλοντας «την τρέλα της εξουσίας».

Εν μέσω διπλωματικής κρίσης μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας αλλά και της Ολλανδίας σχετικά με το δημοψήφισμα που πρόκειται να διεξαχθεί στην Τουρκία για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου, η γερμανική εφημερίδα φιλοξενεί σήμερα στο πρωτοσέλιδό της μια φωτογραφία του Ερντογάν, φανερά εκνευρισμένου, συνοδευμένη από τη λεζάντα: «Η Bild λέει την αλήθεια στα μούτρα του Ερντογάν».

«Δεν είστε δημοκράτης, προκαλείτε ζημιά στη χώρα σας! Δεν είστε ευπρόσδεκτος εδώ!», τονίζει η εφημερίδα, η οποία πουλά δύο εκατομμύρια αντίτυπα καθημερινά.

«Στην τρέλα της εξουσίας, ο εγωμανής Ερντογάν στρέφει τους Τούρκους εναντίον της Ευρώπης», προσθέτει η Bild, η οποία κατηγορεί επίσης «τον μικρό άνδρα του Βοσπόρου» ότι «καταστρέφει τη χώρα του».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter