Ηλεία: Στον βυθό της θάλασσας το σύστημα πρόσβασης των ΑΜΕΑ στην παραλία

Ηλεία: Στον βυθό της θάλασσας το σύστημα πρόσβασης των ΑΜΕΑ στην παραλία

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν στο www.apokalypseis.com τα μέλη του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας , με αφορμή την εξαφάνιση μέσα στην θάλασσα, λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών, του συστήματος Seatrac που είχε εγκαταστήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην παραλία «Πλάκες» Κατακόλου.

Το Seatrac ήταν ο μηχανισμός που μέσω ειδικής ράμπας έδινε το καλοκαίρι πρόσβαση προς την θάλασσα , στα άτομα με κινητικά προβλήματα και αναπηρία της Ηλείας .

Όπως κατήγγειλε στο www.apokalypseis.com ο γραμματέας του Σωματείου Γιώργος Παπανικολόπουλος, ο μηχανισμός που επιτρέπει την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία και κινητικά προβλήματα στη θάλασσα βρέθηκε στο βυθό της θάλασσας με αποτέλεσμα οι προσπάθειες τεσσάρων ετών για την εγκατάστασή του και την αγορά του να πηγαίνουν χαμένες .

Ότι απέμεινε από το Seatrac…

«Πριν από ένα μήνα ενημερώσαμε τους αρμόδιους ότι πρέπει να βγάλουν το μηχάνημα από την παραλία για να μην το καταστρέψει η κακοκαιρία. Δυστυχώς κανείς δεν μας πήρε στα σοβαρά με αποτέλεσμα αυτό να καταλήξει στο βυθό της θάλασσας. Το μηχάνημα είχε κοστίσει 34.000 ευρώ και τα χρήματα τα έδωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι μέσα στην θάλασσα όπου βρίσκεται βυθισμένο έχει πλέον καταστραφεί η έχει υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές . Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί να το βγάλει από τον βυθό. Έτσι άραγε αντιμετωπίζουν οι αρμόδιοι τα άτομα με αναπηρία και με κινητικά προβλήματα;» – τόνισε ο κ. Παπανικολόπουλος.

Πηγές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μιλώντας στο www.apokalypseis.com ανέφεραν ότι δρομολογείται ήδη η διαδικασία ανάσυρσης του Seatrac από τον βυθό και η επισκευή του προκειμένου το επόμενο καλοκαίρι να τεθεί ξανά σε λειτουργία και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ΑΜΕΑ που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στην θάλασσα.

Πηγή: apokalypseis.com

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter