Ηλεία: Χουντικές μεθοδεύσεις και προσκλήσεις από την ΕΛ.ΑΣ κατά δημοσιογράφου του Documento

Ηλεία: Χουντικές μεθοδεύσεις και προσκλήσεις από την ΕΛ.ΑΣ κατά δημοσιογράφου του Documento

Την σκοτεινή περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών όπου η Αστυνομία καλούσε τους «αντιφρονούντες» πολίτες «δια υπόθεσή τους» στο αστυνομικό τμήμα χωρίς να διευκρινίζει ακριβώς περί τίνος πρόκειται , θυμίζει η υποχρεωτική (!!!) πρόσκληση που έστειλε σήμερα το ΑΤ Λεχαινών στον δημοσιογράφο της εφημερίδας Documento και μέλος της ΕΣΗΕΑ , Μάκη Νοδάρο.

Ο δημοσιογράφος καλείται γενικά και αόριστα να προσέλθει υποχρεωτικά (!!!) στο ΑΤ Λεχαινών και να απευθυνθεί στο διοικητή του στο πλαίσιο της εκτέλεσης Υπηρεσιακού Σημειώματος της Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αμαλιάδας !

Νομικοί κύκλοι της Ηλείας και της Πάτρας που ρωτήθηκαν σχετικά εξέφρασαν την απορία τους για τον τρόπο σύνταξης του εν λόγω εγγράφου , το οποίο – όπως είπαν – «κουρελιάζει» με προκλητικό τρόπο τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών και την ελευθερία του Τύπου.

Όπως ανέφεραν η πρόσκληση ιδιώτη σε αστυνομικό κατάστημα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην σύνταξη της καθώς μεταξύ άλλων θα πρέπει να αναγράφεται σε αυτή ο ειδικός λόγος της πρόσκλησης με συνοπτική ένδειξη της υπόθεσης για την οποία πρόκειται να εξεταστεί ο μάρτυρας και όχι αόριστα (π.χ. προανάκριση κ.λ.π.).

Ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος ενημέρωσε για το πρωτοφανές συμβάν γραπτώς την ΕΣΗΕΑ και ξεκαθάρισε ότι σεβόμενος απόλυτα τα Συνταγματικά Δικαιώματα των Πολιτών και την Ελευθερία του Τύπου ΔΕΝ θα μεταβεί στο ΑΤ Λεχαινών για το θέμα , αφού όπως είπε στην σχετική πρόσκληση δεν αναφέρεται πουθενά ο λόγος για τον οποίον τον καλούν η το αδίκημα για το οποίο πιθανόν κατηγορείται.

Πηγή:apokalypseis.com

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter