Ηλέκτρα: Πού αναμένονται βροχές και χιόνια έως παραμονή Πρωτοχρονιάς (Xάρτες)

Ηλέκτρα: Πού αναμένονται βροχές και χιόνια έως παραμονή Πρωτοχρονιάς (Xάρτες)

H Ηλέκτρα κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου 2017 επηρέασε σημαντικά περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, της Κρήτης και τη Θράκης με κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης της Παρασκευής έως και τις 19:00 (τοπική ώρα). Τις επόμενες ώρες ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες περιμένουμε στην Κρήτη και τις Κυκλάδες, οι οποίες θα εξασθενήσουν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 30/12.

Το Σάββατο 30/12/2017, η Ηλέκτρα αναμένεται να κινηθεί προς το Βορειοανατολικό Αιγαίο και την Τουρκία. Κατά το πρώτο μισό της ημέρας ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου, στη Νότια Εύβοια και στη Θράκη, ενώ αρκετά εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα ανατολικά και βορειοανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές στα δυτικά και στην Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα δυτικά ορεινά, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο νομό Έβρου, πάνω από τα 300 μέτρα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ένα δευτερεύον κέντρο της Ηλέκτρας αναμένεται να οργανωθεί στα Δωδεκάνησα, δίνοντας εκ νέου τοπικές βροχές ή καταιγίδες στο Κεντρικό Αιγαίο, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και κυρίως στην Κρήτη. Τα φαινόμενα πάντως γενικά δε θα είναι έντονα. Παράλληλα, οι χιονοπτώσεις στον Έβρο ενδέχεται να επηρεάσουν και πεδινά τμήματα.

Την Κυριακή 31/12/2017 ο καιρός σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα θα βελτιωθεί και οι βροχές θα περιοριστούν στην Κρήτη, όπου θα χιονίσει στα ορεινά, αλλά και εκεί μετά το μεσημέρι θα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι θερμοκρασίες δε θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή, αλλά τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός (τοπικά ισχυρός στα βόρεια).

Ο παρακάτω χάρτης δίνει την κατανομή της πίεσης και του υετού (βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις) από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 29/12 έως και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 30/12.

Ο ακόλουθος χάρτης αντιστοίχως δείχνει πώς θα κινηθούν τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 30/12 έως και τις πρωινές ώρες της Κυριακής 31/12 (δεξιά).

Πηγή: meteo.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter