Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Ηλεκτρονικό εισιτήριο στα ΜΜΜ: Τι θα ισχύει

Πολλοί σταθμοί του μετρό έμειναν κλειστοί το Σαββατοκύριακο για να τοποθετηθούν τα νέα μηχανήματα επικύρωσης των ηλεκτρονικών εισιτηρίων, ενώ έχει ήδη τοποθετηθεί και σε πολλά λεωφορεία. Από το Φεβρουαρίου του 2017 αναμένεται να εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης εισιτήριου.

Το νέο εισιτήριο θα μοιάζει με πιστωτική κάρτα και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί αρχικά σε λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, ηλεκτρικό και στη συνέχεια από τον Απρίλιο θα αρχίσει να χρησιμοποιείται και στο Μετρό.

Το κόστος μετακίνησης δεν αλλάζει και θα καλύπτει από απλές έως πολλαπλές διαδρομές.

Οι επιβάτες μπαίνοντας στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα περνούν την κάρτα από ειδικά μηχανήματα και, εφόσον είναι έγκυρη, θα ανάβει μία πράσινη ένδειξη.

Στον ηλεκτρικό και το Μετρό θα υπάρχουν γυάλινες θυρίδες που θα ανοίγουν μόνο με την επικύρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Οι κάτοχοι καρτών πολλαπλών διαδρομών θα μπορούν να τις μετατρέψουν σε ηλεκτρονικά εισιτήρια χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.