Ημερήσιες κατασκηνώσεις για παιδιά

Ημερήσιες κατασκηνώσεις για παιδιά

Οι ολιγόωρες κατασκηνώσεις είναι μια πρόταση που λύνει τα χέρια των γονέων οι οποίοι αναζητούν έναν τρόπο να απασχοληθούν τα παιδιά τους ευχάριστα και δημιουργικά μέχρι να έρθει η ώρα για τις οικογενειακές διακοπές.

Και φέτος η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του «Ελληνικού Κόσμου» (τηλ.2122540000) προσφέρει στους μικρούς κατασκηνωτές δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι καθ΄όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού συνεχίζει για 18η χρονιά το πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη» το οποίο απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών. Για 10 ημέρες τα οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία «εναλλακτική κατασκήνωση» στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου» όπου -από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα- θα απασχολούνται σε δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Τα παιδιά προγευματίζουν και γευματίζουν και έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις εκθέσεις, τις προβολές στη «Θόλο» Εικονικής Πραγματικότητας και όλες τις δραστηριότητες του «Ελληνικού Κόσμου» ανάλογα με την ηλικία τους. Το πρόγραμμα -εκτός άλλων-περιλαμβάνει παιχνίδια με την ομάδα Fit Smiling Kids, AthensTrainers®, STEM Education, εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO WeDo 2.0 κ.ά. (19-30/6, 3-14/7, 17-28/7, 28/8-8/9, ώρες 8.00-17.00).

Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία, πολύ παιχνίδι και ακόμα περισσότερο κέφι περιμένει τους μικρούς μας φίλους στο summer camp στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (τηλ. 2130109325). Για τέσσερις εβδομάδες η Τεχνόπολη και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σε συνεργασία με το εργαστήριο παραστατικών τεχνών «Artfygio-Τεχνών το Καταφύγιο» διοργανώνουν πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με εφευρέσεις, εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, video animation, ζωγραφική, χορό κ.ά. Το camp περιλαμβάνει τέσσερις περιόδους, με διαφορετικές θεματικές ανά εβδομάδα: 1η εβδομάδα (19-23/6): «Μαγεία κι εφευρέσεις», 2η εβδομάδα (26-30/6): «Τέχνες και μικροί καλλιτέχνες», 3η εβδομάδα (3-7 Ιουλίου): «Ρομπότ και πειράματα», 4η εβδομάδα (10-14 Ιουλίου): «Σώμα και κίνηση». Για παιδιά από 6 έως 12 ετών.

Στο Forty Love sports club στο Κορωπί (τηλ.210 96.53.622) με τη λήξη του σχολικού έτους και μέχρι το τέλος Ιουλίου διοργανώνει πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης διάρκειας έξι εβδομάδων. Τα παιδιά θα αθληθούν (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, στίβος, padel tennis, μουσικοκινητική αγωγή, μοντέρνοι και παραδοσιακοί χοροί, ρυθμική, μπαλέτο, κολύμβηση σε πισίνα) αλλά και θα παίξουν τσουβαλοδρομίες, παιχνίδια χαμένου θησαυρού κ.ά. Ωστόσο δεν θα λείψουν και τα εκπαιδευτικά προγράμματα: εργαστήρι σοκολάτας, αγγειοπλαστική, κατασκευή παγωτού. Επιπλέον τα παιδιά με το πρόγραμμα «Στο αγρόκτημα» θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα λουλούδια και τα οπωροκηπευτικά σκαλίζοντας, φυτεύοντας και ποτίζοντας τον κήπο τους. (Δευτ.-Παρ., 8:00-16:00).

Το «Καλοκαίρι στο αγρόκτημα» της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής (τηλ. 2310492768) ένα εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό και βιωματικό πρόγραμμα, θα προσφέρει στα παιδιά μέρες ξένοιαστες με παιχνίδια και εμπειρίες συνεργασίας, εξερευνήσεων, πειραματισμών, ανακαλύψεων και προσέγγισης της γης και της παραγωγής της, καθώς και του ζωικού πλούτου του αγροκτήματος. Κηπουρικές εργασίες, εργαστήρια μαγειρικής, πειράματα, παρατήρηση και φροντίδες των ζώων, ερευνητικά ταξίδια σε άλλους πολιτισμούς είναι κάποιες από τις δραστηριότητες στις οποίες θα επιδοθούν οι μικροί μας φίλοι. Επίσης θα ζυμώσουν και θα ψήσουν ψωμί, θα ετοιμάσουν και θα συσκευάσουν σάλτσες από φρέσκιες ντομάτες, θα ταΐσουν αγελαδίτσες, θα παρακολουθήσουν το άρμεγμα και θα ετοιμάσουν λιχουδιές με το γάλα τους, θα μαζέψουν αβγά από το παραδοσιακό κοτέτσι. Ηλικίες: 4-13 ετών. (19/6- 30/6, 3/7- 14/7, 28/8- 8/9).

Στη Λάρισα στο Independance Studio – Larissa (τηλ. 2410250060) τα παιδιά 5-12 ετών θα απασχοληθούν για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες γνωρίζοντας διάφορα είδη χορού, όπως Zumba Kids, Latin International (Rumba, Chacha, Jive, Samba, Paso Doble), Κοινωνικούς latin χορούς (Salsa, Bachata, Merengue), Hip Hop, Dancehall, Stretching, Aerial Yoga Kids. Επιπλέον θα δημιουργήσουν κατασκευές, θα γνωρίσουν άλλους πολιτισμούς, θα μιλήσουν για διατροφή αλλά και θέματα που θα τα βοηθήσουν να ανοίξουν τους ορίζοντές τους, να εκτονωθούν, να κοινωνικοποιηθούν και να γνωρίσουν το σώμα τους. (Aπό 19/6).

Το Ολυμπιακό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη (τηλ.2310968531) διοργανώνει θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο τα παιδιά να διασκεδάσουν μέσα από δημιουργικές εκπαιδευτικές δράσεις που προβάλλουν το Ολυμπιακό πνεύμα και τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι. Μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα, αθλήματα, κινητικές δραστηριότητες, δημιουργική απασχόληση, εκπαιδευτικά εργαστήρια (μαγειρική, μόδα, κ.ά.), escape rooms, εικαστικά, θέατρο είναι κάποιες από τις δραστηριότητες στις οποίες θα απασχοληθούν τα παιδιά. Παρέχεται κολατσιό και μεσημεριανό φαγητό. (19/6-23/6 και 26/6-30/6, 8:00-16:00).

Στα Χανιά ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων (τηλ. 2821040265) διοργανώνει Sailing Summer Camp ώστε να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να νιώσουν τη δύναμη, την πνοή και τη ζωντάνια του ανέμου με δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, διαδραστικά πολιτιστικά ταξίδια, θεματικά θαλασσινά παιχνίδια & αθλήματα, κατασκευές και ομαδικές δραστηριότητες. Επιπλέον θα αποκτήσουν γνώσεις για πρώτων βοηθειών, ναυαγοσωστικής, ναυτιλίας, διατροφής. Θα μάθουν να ταξιδεύουν με φουρτούνα ή μπονάτσα, να οδηγούν στην ανοιχτή θάλασσα ανάμεσα από ξέρες & υφάλους, να είναι καπετάνιοι, να παίρνουν αποφάσεις και να τις εφαρμόζουν. Τα τμήματα χωρίζονται σε 3 περιόδους: 16/06-14/07, 17/07-11/08, 16/08- 10/09, (Δευτ.- Παρ., 8:30-16:00).

Το Multi Sport Camp ΠΗΓΑΣΟΣ (τηλ 6932 188 060) στο Ηράκλειο Κρήτης θα υποδεχθεί και φέτος εκατοντάδες παιδιά προσφέροντας τους μοναδικές εμπειρίες στο μαγικό κόσμο των Ολυμπιακών αθλημάτων. Το camp αποτελεί μια νέα πρόταση στην πολύπλευρη αθλητική απασχόληση των παιδιών προσχολικής ηλικίας, δημοτικού και γυμνασίου η οποία συνδυάζει τον αθλητισμό με πολιτιστικά, ενημερωτικά και καλλιτεχνικά δρώμενα. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν και να μυηθούν σε τουλάχιστον 20 διαφορετικά Ολυμπιακά αθλήματα και συνολικά σε πάνω από 35 αθλητικές δραστηριότητες. Απευθύνεται σε ηλικίες 5-15 χρόνων και λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου. (Δευτ.- Παρ., 7:00-16:00).

Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών (τηλ. 2610 317766) διοργανώνει την πρότυπη θερινή παιδική ακαδημία «Αστερίας». Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν κολύμβηση και αθλήματα του υγρού στοιχείου (πόλο, ιστιοπλοΐα, windsurf, κανό, ψάρεμα κλπ). Παράλληλα, ειδικοί θα μάθουν στα παιδιά τους κινδύνους της θάλασσας, τον τρόπο που μπορούν να αποφύγουν κάθε πιθανό πρόβλημα, αλλά και βασικές αρχές πρώτων βοηθειών. Οι δράσεις αθλητισμού όμως δεν σταματούν μέσα στο νερό, καθώς τα παιδιά θα ασχοληθούν και με άλλα σπορ, όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, ποδήλατο, tae kwon do, κ.ά. Επιπλέον το camp περιλαμβάνει πρόγραμμα παιδαγωγικών δράσεων όπως κατασκευές, ζωγραφική, κεραμικά, θέατρο σκιών, φωτογραφία, προβολές, μουσική, χορός και θεατρικά παιχνίδια. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter