ΗΠΑ: Δύο νεκροί και 116 τραυματίες σε σύγκρουση τρένων στη Νότια Καρολίνα (video)

ΗΠΑ: Δύο νεκροί και 116 τραυματίες σε σύγκρουση τρένων στη Νότια Καρολίνα (video)

Ένα τρένο της εταιρείας Amtrak, το οποίο εκινείτο στην περιοχή της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ, συγκρούστηκε σήμερα με μια εμπορική αμαξοστοιχία της εταιρείας CSX με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 70, όπως ανακοίνωσε το Παράρτημα Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών της Νότιας Καρολίνας (SCEMD).

Το τρένο με 139 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα ταξίδευε από την Νέα Υόρκη με κατεύθυνση το Μαϊάμι όταν έπεσε πάνω στο άλλο τρένο και εκτροχιάστηκε κοντά στην Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας, δήλωσαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αξιωματούχοι της Amtrak.

Η σύγκρουση σημειώθηκε περίπου στις 2:30 πμ (τοπική ώρα).

“Η αμαξοστοιχία 91 της Amtrak, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Νέα Υόρκη-Μαϊάμι, έπεσε πάνω σε μια εμπορική αμαξοστοιχία της εταιρείας CSX περίπου στις 2:35 πμ στο Κέις της Νότιας Καρολίνας. Εκτροχιάστηκε η πρόσθια μηχανή καθώς και ορισμένα βαγόνια του τρένου”, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Amtrak.

“Τα τραύματα των επιβατών ποικίλουν: από αμυχές και μελανιές μέχρι βαριά κατάγματα. Όλοι οι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε τοπικά νοσοκομεία”, δήλωσε ο Ντέρεκ Μπέκερ του SCEMD.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Λέξινγκτον ανέφερε στην ιστοσελίδα του ότι στους χώρους ενός σχολείου κοντά στον τόπο του δυστυχήματος στήθηκε ένα κέντρο παροχής πρώτων βοηθειών για τους επιβάτες και ότι όλοι τους έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια και δέχονται τις πρώτες βοήθειες από τον Ερυθρό Σταυρό.

Αξιωματούχοι της Amtrak και του γραφείου του σερίφη του Λέξινγκτον δεν ήταν διαθέσιμοι για να σχολιάσουν.

_x000D_

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter