ΗΠΑ: Επιβεβαιώνουν την εκτόξευση πυραύλου από την Βόρειο Κορέα

ΗΠΑ: Επιβεβαιώνουν την εκτόξευση πυραύλου από την Βόρειο Κορέα

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ συμπέρανε ότι η Βόρεια Κορέα διεξήγαγε χθες μια δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), δήλωσε μια εκπρόσωπος του Πενταγώνου, εξέλιξη που αποτελεί μείζον ορόσημο για το πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ.

Αρχικά, ο αμερικανός στρατός είχε εκτιμήσει ότι ο πύραυλος αυτός είχε μέσο βεληνεκές.

Ωστόσο δύο αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι έπειτα από εξέταση των δεδομένων, το Πεντάγωνο έκλινε στο ότι επρόκειτο για διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο δύο σταδίων.

 Πιονγκγιάνγκ πρέπει να διακόψει αμέσως και πλήρως όλες τις δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων, τόνισε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μετά τη νέα εκτόξευση ενός πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

«Η διεθνής κοινότητα δεν θα πάψει να καλεί τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει αυτές τις προκλήσεις και να συμμορφωθεί προς τις συναφείς αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αυτό συμπεριλαμβάνει τον πλήρη και άμεσο τερματισμό των δοκιμών πυρηνικών όπλων και των εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων, καθώς και προγραμμάτων που συνδέονται με αυτές», ανέφερε ο Γκάμπριελ σε μια ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του.

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας πρόσθεσε ότι με δεδομένο τον ισχυρισμό της Βόρειας Κορέας ότι προχώρησε στη δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, εγείρεται μια «ποιοτικά διαφορετική απειλή για τη (διεθνή) ειρήνη και σταθερότητα από τη Βόρεια Κορέα».

«Η Γερμανία, μαζί με τους εταίρους της, θα επιμείνει οι κυρώσεις σε βάρος του καθεστώτος στην Πιονγκγιάνγκ να εφαρμοστούν με αποτελεσματικότητα και με συνέπεια. Η Βόρεια Κορέα πρέπει αμέσως να στραφεί στη διεθνή κοινότητα και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», συμπλήρωσε ο Γκάμπριελ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter