ΗΠΑ: Η τροπική καταιγίδα Κρις αναμένεται να μετατραπεί σε κυκλώνα

ΗΠΑ: Η τροπική καταιγίδα Κρις αναμένεται να μετατραπεί σε κυκλώνα

Η τροπική καταιγίδα Κρις αναμένεται να ενισχυθεί και να μετατραπεί σε κυκλώνα εντός της ημέρας, προειδοποίησε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.

Η καταιγίδα απείχε περίπου 340 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά του Ακρωτηρίου Χάτερας στη Βόρεια Καρολίνα, με ανέμους μέγιστης ταχύτητας 110 χιλιομέτρων την ώρα, διευκρίνισαν οι μετεωρολόγοι του NHC, που εδρεύει στο Μαϊάμι.

Το σύστημα αυτό αναμένεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο αύριο Τετάρτη, ανέφερε το NHC.

Ο μέχρι πρότινος κυκλώνας Μπέριλ εξασθένησε στο μεταξύ σε καταιγίδα που όμως υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει πλημμύρες στο Πουέρτο Ρίκο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Ο Κρις θα ακολουθήσει βορειοανατολική τροχιά από το βράδυ της Τρίτης, κατά μήκος των αμερικανικών ακτών, και ενδέχεται να φθάσει πάνω από το έδαφος στην επαρχία Νέα Σκοτία του Καναδά αργά την Τετάρτη ή νωρίς την Πέμπτη.

Τα απομεινάρια του συστήματος του κυκλώνα Μπέριλ αναμένεται να προκαλέσουν βροχοπτώσεις 5-10 εκατοστών στο Πουέρτο Ρίκο, που ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις ΗΠΑ πέρυσι, αφήνοντας πίσω τους υλικές ζημιές αξίας που αποτιμήθηκε ότι ανέρχονταν σε 90 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για πλημμύρες, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους στο Πουέρτο Ρίκο και στις Παρθένες Νήσους, καθώς επίσης και στη Δομίνικα και στη Γουαδελούπη.

Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, ο Ρικάρδο Ρουσελιό, ανακοίνωσε ότι άνοιξαν πάνω από 40 κέντρα υποδοχής προληπτικά.

Ο κυκλώνας Μαρία προκάλεσε τεράστιο πλήγμα στο Πουέρτο Ρίκο την 20ή Σεπτεμβρίου 2017, όταν έπληξε το νησί με ανέμους ταχύτητας 240 χ.α.ώ., θέτοντας εκτός λειτουργίας τα δίκτυα ηλεκτροδότησης, ύδρευσης και αποχέτευσης στο νησί.

Μια μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Μάιο περιείχε την εκτίμηση ότι ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας του κυκλώνα ανερχόταν στους 4.645–και όχι 64, κατά τον επίσημο απολογισμό–πράγμα που σημαίνει ότι επρόκειτο για μια από τις πιο πολύνεκρες φυσικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ως ακόμη και σήμερα, περίπου 7.000 κατοικίες και επιχειρήσεις στο Πουέρτο Ρίκο δεν έχουν ρεύμα, αφού ο κυκλώνας ισοπέδωσε το δίκτυο ηλεκτροδότησης η συντήρηση του οποίου ήταν ανεπαρκής ήδη πριν από το πλήγμα του κυκλώνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter