ΗΠΑ: Κεραυνοί για «πλάτες» του Τραμπ ώστε η να φοροδιαφύγουν οι γονείς του

ΗΠΑ: Κεραυνοί για «πλάτες» του Τραμπ ώστε η να φοροδιαφύγουν οι γονείς του

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να χρησιμοποίησε περίπλοκα φορολογικά τεχνάσματα, αλλά και να διέπραξε φορολογική απάτη, προκειμένου ο ίδιος και τα τέσσερα αδέλφια του να βοηθήσουν τους γονείς τους να αποφύγουν την καταβολή φόρων ύψους εκατομμυρίων δολαρίων ως όφειλαν για πολλές μεταβιβάσεις ακινήτων, έγραψε την Τρίτη η εφημερίδα The New York Times.

 Στο δημοσίευμα των Τάιμς, το οποίο βασίστηκε σε εκτενή έρευνα της εφημερίδας- αλλά ο Λευκός Οίκος απέρριψε, χαρακτηρίζοντάς το «παραπειστικό» -τονίζεται ότι ο Τραμπ εξασφάλισε έτσι ένα ποσό που σε τρέχουσες τιμές ισούται με τουλάχιστον 413 εκατομμύρια δολάρια από την κτηματομεσιτική εταιρεία του πατέρα του .

Η εφημερίδα, επικαλούμενη έναν «τεράστιο όγκο» φορολογικών δηλώσεων και εμπιστευτικών λογιστικών αρχείων, αναφέρει πως μεγάλο μέρος της περιουσίας αυτής πέρασε στον Ντόναλντ Τραμπ επειδή βοήθησε τους γονείς του να φοροδιαφύγουν, ιδρύοντας μαζί με τα αδέλφια του μια εικονική εταιρεία ώστε να αποκρύψουν δωρεές ύψους εκατομμυρίων δολαρίων από τους γονείς τους. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας αυτοπαρουσιάστηκε ως αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που μπήκε στον κτηματομεσιτικό τομέα με μόνο ένα «πολύ μικρό» δάνειο από τον επιχειρηματία πατέρα του Φρεντ Τραμπ.

Σε ανακοίνωσή της, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς χαρακτήρισε το δημοσίευμα «παραπειστικό» και πρόσθεσε ότι «πριν από πολλές δεκαετίες, η IRS (σ.σ. η αμερικανική ομοσπονδιακή εφοριακή αρχή) εξέτασε και ενέκρινε αυτές τις συναλλαγές». Ο δικηγόρος του προέδρου Τσαρλς Χάρντερ αντέτεινε στην εφημερίδα ότι ο πελάτης του «δεν είχε ουσιαστικά καμία ανάμιξη σε αυτά τα θέματα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter