HΠΑ: Κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων σε Αίγυπτο – Ιορδανία

HΠΑ: Κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων  σε Αίγυπτο – Ιορδανία

Tο Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε τους πολίτες των ΗΠΑ οι οποίοι ταξιδεύουν στην Αίγυπτο και την Ιορδανία ότι υπάρχουν απειλές από μέρους τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η οδηγία υπενθυμίζει ότι διαπράχθηκαν πολλές βομβιστικές επιθέσεις στην Αίγυπτο αυτόν τον μήνα, συμπεριλαμβανομένης της έκρηξης μέσα σε έναν καθεδρικό ναό των Κοπτών η οποία στοίχισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, παρότι εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις πιο τουριστικές τοποθεσίες της Αιγύπτου, συμπεριλαμβανομένων του Λούξορ και της Ασουάν, «τρομοκρατικές ενέργειες μπορεί να γίνουν οπουδήποτε στη χώρα».

Στην Ιορδανία πάνω από δέκα άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένης μιας Καναδής τουρίστριας, σκοτώθηκαν σε δύο επιθέσεις ισλαμιστών στη νότια πόλη Καράκ της Ιορδανίας αυτή την εβδομάδα.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών «υπενθυμίζει στους πολίτες των ΗΠΑ ότι τρομοκρατικές και εξτρεμιστικές οργανώσεις έχουν εκφράσει την επιθυμία να διαπράξουν επιθέσεις εναντίον Αμερικανών πολιτών και δυτικών στην Ιορδανία», αναφέρει η ταξιδιωτική οδηγία αυτή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter