ΗΠΑ: Μείωση των αμερικανών στρατιωτών στη Νότια Κορέα ετοιμάζει ο Τραμπ πριν δει τον Κιμ

ΗΠΑ: Μείωση των αμερικανών στρατιωτών στη Νότια Κορέα ετοιμάζει ο Τραμπ πριν δει τον Κιμ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε το Πεντάγωνο να προετοιμάσει επιλογές ως προς τη μείωση των στρατευμάτων των ΗΠΑ τα οποία σταθμεύουν στη Νότια Κορέα, έγραψε η εφημερίδα The New York Times την Πέμπτη, επικαλούμενη πηγές ενήμερες για τις διαβουλεύσεις. 

Η μείωση του αριθμού των αμερικανών στρατιωτών δεν είναι κάτι που θα χρησιμοποιηθεί στη διαπραγμάτευση κατά τη σύνοδο κορυφής του Τραμπ, στα τέλη του Μαΐου ή στις αρχές του Ιουνίου, με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, στην οποία αναμένεται να κυριαρχήσει το ζήτημα του πυρηνικού οπλοστασίου της Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με τους Τάιμς (1).

Οι πηγές της εφημερίδας εξήγησαν ότι εάν συναφθεί συμφωνία ειρήνης ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, αυτό θα μειώσει την ανάγκη να παραταθεί η μεγάλη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη χερσόνησο. Υπολογίζεται ότι σήμερα στη Νότια Κορέα είναι ανεπτυγμένοι τουλάχιστον 23.500 αμερικανοί στρατιωτικοί. Πάντως είναι μάλλον απίθανο να υπάρξει πλήρης αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το έδαφος της Νότιας Κορέας , διευκρίνισαν αμερικανοί αξιωματούχοι στην εφημερίδα.

Ο Λευκός Οίκος και το Πεντάγωνο δεν απάντησαν αμέσως όταν τους ζητήθηκε να σχολιάσουν το δημοσίευμα. Ωστόσο, στέλεχος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της προεδρίας των ΗΠΑ διαβεβαίωσε τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας της προεδρίας της Νότιας Κορέας ότι το δημοσίευμα αυτό είναι ψευδές, σύμφωνα με τον Κυανό Οίκο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter