ΗΠΑ: Νεκρός ποδηλάτης από επίθεση πούμα

ΗΠΑ: Νεκρός ποδηλάτης από επίθεση πούμα

Μοιραία ήταν η βόλτα με ποδήλατα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον για δύο φίλους. Δέχτηκαν επίθεση από πούμα, με αποτέλεσμα ο ένας να χάσει τη ζωή του και ο άλλος να τραυματιστεί σοβαρά.

Το ζώο σκοτώθηκε στη συνέχεια από αστυνομικά πυρά, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα). Οι δύο άνδρες έκαναν ορεινή ποδηλασία σε ένα απομακρυσμένο μονοπάτι, όταν βρήκαν στο δρόμο τους το πούμα. Κατά την επίθεση, ο ένας αποκόμισε βαθιές γρατσουνιές ενώ ο άλλος σύρθηκε από το αιλουροειδές στη φωλιά του.

Ο 31χρονος επιζήσας χρειάστηκε να διανύσει με το ποδήλατό του τρία και πλέον χιλιόμετρα για να καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο με σοβαρούς τραυματισμούς, που δεν είναι όμως απειλητικοί για τη ζωή του.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του σερίφη, η αστυνομία, που έσπευσε στο σημείο, βρήκε το ποδήλατο του θύματος και στη συνέχεια έψαξε στο δάσος, όπου βρήκε το πούμα να στέκεται πάνω από το άψυχο σώμα, πριν τραπεί σε φυγεί. Σε επιχείρηση που στήθηκε, οι αρμόδιοι με τη βοήθεια σκύλων, εντόπισαν το ζώο και το σκότωσαν.

Οι θανατηφόρες επιθέσεις πούμα είναι εξαιρετικά σπάνιες στη βόρεια Αμερική, με μόλις 24 να έχουν καταγραφεί τα τελευταία 100 χρόνια. Οι περισσότερες σχετίζονται με παιδιά. Αυτή ήταν η δεύτερη θανατηφόρα επίθεση από πούμα στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, όπως είπε ο εκπρόσωπος του σερίφη.

Τα πούμα ή κούγκαρ είναι το τέταρτο μεγαλύτερο αιλουροειδές στον κόσμο. Τα ενήλικα θηλυκά φτάνουν σε βάρος τα 64 κιλά και τα αρσενικά τα 100 κιλά. Επιτίθενται στη λεία τους με ενέδρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter