ΗΠΑ: Ο Αντιπρόεδρος Πενς, έφυγε από το γήπεδο όταν οι παίκτες διαμαρτυρήθηκαν στον εθνικό ύμνο;

ΗΠΑ: Ο Αντιπρόεδρος Πενς, έφυγε από το γήπεδο όταν οι παίκτες διαμαρτυρήθηκαν στον εθνικό ύμνο;

Ο πόλεμος των νεύρων μεταξύ του Λευκού Οίκου και του κόσμου του αμερικάνικου ποδοσφαίρου (NFL), συνεχίζεται.

 Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ , Μάικ Πενς πήγε να παρακολουθήσει τον αγώνα μεταξύ της Colts και των 49ers στην Ινδιανάπολη, αλλά εγκατέλειψε την εξέδρα, μετά τη συνηθισμένη διαμαρτυρία των παικτών του NFL, που γονατίζουν στην διάρκεια του εθνικού ύμνου. Μία συμβολική διαμαρτυρία ενάντια στην αστυνομική βία και των φυλετικών διακρίσεων, ξεκινώντας από την περασμένη σεζόν.

«Έφυγα από τον αγώνα, γιατί ο πρόεδρος Τραμπ και εγώ δεν πρόκειται να τιμήσουμε κανένα γεγονός που δεν σέβεται τους στρατιώτες μας, τη σημαία μας και τον εθνικό μας ύμνο,» ανέφερε σε δήλωσή του ο Πένς.

Λίγο μετά ο Ντόναλνt Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Ζήτησα εγώ από τον αντιπρόεδρο Πένς να αποχωρήσει από το γήπεδο, αν οι παίκτες γονάτιζαν, προσβάλλοντας τη χώρα μας, είμαι περήφανος γι ‘αυτόν και τη γυναίκα του, κυρία Κάρεν». Ο

πρόεδρος των ΗΠΑ έχει εδώ και καιρό προτρέψει τους ιδιοκτήτες των ομάδων, να διώχνουν τους παίκτες που γονατίζουν κατά τη διάρκεια του ύμνου σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και από τους οπαδούς να φεύγουν από το γήπεδο, προκαλώντας την σχεδόν ομόφωνη αντίδραση του κόσμου του NFL, η οποία ζήτησε το σεβασμό του δικαιώματος να εκφράζουν τη γνώμη τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter