ΗΠΑ: Ο Τραμπ εδιωξε από το μπρίφινγκ CNN, Politico, New York Times και Huffington Post

ΗΠΑ: Ο Τραμπ εδιωξε από το μπρίφινγκ CNN, Politico, New York Times και Huffington Post

Σάλος στις Ηνωμένες Πολιτείες από την απόφαση του προέδρου Τραμπ να αποκλείσει γνωστά ΜΜΕ από την καθιερωμένη ενημέρωση του Λευκού Οίκου. 

Λίγη μόνο ώρα μετά την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στην οποία ανέφερε πως τα «μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ο εχθρός του λαού και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν ανώνυμες πηγές», ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Sean Spicer δεν επέτρεψε την είσοδο σε εκπροσώπους πολλών γνωστών Μέσων Ενημέρωσης.

Από το καθιερωμένο μπρίφιγνκ του Λευκού Οίκου αποκλείστηκαν οι δημοσιογράφοι των New York Times, του CNN, της Huffington Post, του Politico και άλλων ξένων μέσων την Παρασκευή, όπως καταγγέλλουν οι Νew Υork Τimes.

Οι εκπρόσωποι του Associated Press και του Time αποφάσισαν να απέχουν, διαμαρτυρόμενοι, από την ενημέρωση εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ.

Σημειώνεται πως τα «φιλικά» προς τον Ντόναλντ Τραμπ ΜΜΕ, Fox και Breitbart παρέμειναν κανονικά στην ενημέρωση του.

Ακόμα πιο καυστικό ήταν το CNN το οποίο με tweet του χαρακτηρίζει την απόφαση του Λευκού Οίκου “απαράδεκτη” που επισημαίνει: “Προφανώς, έτσι αντιδρούν όταν αναφέρεις γεγονότα που δεν τους αρέσουν”.

Αξίζει να σημειωθεί πως αντέδρασε και η Ένωση Ανταποκριτών Λευκού Οίκου (White House Correspondents Association) με επίσημη τοποθέτηση στην οποία αναφέρει: «Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον τρόπο με τον οποίο διοργανώθηκε η συγκεκριμένη συνάντηση με τα ΜΜΕ. Παρακαλούμε τους συναδέλφους που βρέθηκαν τελικώς στην αίθουσα να μοιραστούν το υλικό με τους συναδέλφους. Το ζήτημα θα συζητηθεί άμεσα με τους αρμοδίους της διοργάνωσης και του Λευκού Οίκου». Και ο Dean Baquet, δημοσιογράφος επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ των New York Times έγραψε «Ποτέ δεν έχει συμβεί τίποτε παρόμοιο στο παρελθόν στον Λευκό Οίκο. Έχουμε ως μέσο μακρά ιστορία στην ενημέρωση και βρισκόμαστε εκεί με κάθε κυβέρνηση ανεξάρτητα από την τοποθέτησή μας. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη συγκεκριμένη διάκριση τόσο των New York Times όσο και των υπολοίπων μέσων. Είναι σαφές πως η ελεύθερη είσοδος των ΜΜΕ είναι θεμέλιο για μία διαφανή διακυβέρνηση». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter