ΗΠΑ: «Ομπάμα γύρνα πίσω»

ΗΠΑ: «Ομπάμα γύρνα πίσω»

Μόλις δύο βδομάδες μετά την εγκατάσταση του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και το 40% των ψηφοφόρων θέλει να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, αυξημένο κατά πέντε μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα που ήταν 35%.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Public Policy Polling μόνον το 48% λέει πως δεν θα ήθελε την παραπομπή του.

Πέραν ενός σεβαστού ποσοστού ψηφοφόρων που ήδη σκέφτονταν ότι ο Τραμπ θα έπρεπε να εκπέσει, οι ψηφοφόροι δεν άργησαν να αναπολούν τις παλιές ημέρες του Μπάρακ Ομπάμα καθώς ένα 52% λέει πως θα προτιμούσε τον Ομπάμα και μόλις ένα 43% πως είναι ευτυχισμένο με τον Τραμπ.

Γιατί τόση δυστυχία με τον Τραμπ;

Οι ψηφοφόροι λένε κυρίως γιατί ό,τι κάνει, το κάνει λάθος.

Πέραν των άλλων, οι ψηφοφόροι είναι διηρημένοι σχετικά με το διάταγμα Τραμπ της προηγούμενης βδομάδας για την μετανάστευση. Ένα 47% την στηρίζει, ένα 49% την απορρίπτει.

Όταν όμως εξειδικεύεις το θέμα του διατάγματος, γίνεται ιδιαίτερα μη δημοφιλές. Το 52% των ψηφοφόρων πιστεύει πως πρόκειται για μουσουλμανικό αποκλεισμό σε αντίθεση με ένα 41% που πιστεύει πως δεν ήταν αυτή η πρόθεση.

Η ιδέα πάντως ενός μουσουλμανικού αποκλεισμού είναι ιδιαίτερα αντιδημοφιλής μεταξύ του αμερικανικού λαού. Μόλις το 26% συμφωνεί σε αντίθεση με το 65% που διαφωνεί.

Όταν ο λόγος έρχεται σε αποκλεισμό εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες από συγκεκριμένες χώρες και ιδιαίτερα όταν έχουν visa, μόλις το 39% των ψηφοφόρων το υποστηρίζει και ένα 53% αντιτίθεται.

Οι ψηφοφόροι τέλος βλέπουν πως ο χειρισμός της υπόθεσης του διατάγματος ήταν αδέξιος με το 39% να πιστεύει πως εκτελέστηκε σωστά και το 55% ότι ήταν «ατζαμής»!

Οι διαδηλώσεις:

Φαίνεται πως δεν έχουν πείσει τους Αμερικανούς. Το 48% πιστεύει ότι οι διαδηλωτές στα αεροδρόμια αλλά και οι πορείες στους δρόμους πραγματοποιήθηκαν από ανθρώπους που πληρώθηκαν από δισεκατομμυριούχους επενδυτές όπως τον Τζορτζ Σόρος και από την ίδια την Χίλαρι Κλίντον.

To τείχος:

Οι ψηφοφόροι εξακολουθούν να είναι σκεπτικοί για το τείχος στα σύνορα Μεξικού και ΗΠΑ. Μόλις το 40% στηρίζουν αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο και ένα 54% διαφωνεί. Ανάλογη είναι και η στάση τους όταν τίθεται θέμα αύξησης κατά 20% των αγαθών από το Μεξικό…

Πηγή: Public Policy Polling

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter