ΗΠΑ: Σε ιστορικό ρεκόρ το χρέος των νοικοκυριών – 12,58 τρισεκατομμύρια δολάρια!

ΗΠΑ: Σε ιστορικό ρεκόρ το χρέος των νοικοκυριών – 12,58 τρισεκατομμύρια δολάρια!

Οι συνολικές οφειλές των νοικοκυριών κατέγραψαν αύξηση 460 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Το χρέος των νοικοκυριών στις ΗΠΑ έφθασε σε ένα επίπεδο δίχως πρόσφατο προηγούμενο το τέταρτο τρίμηνο του 2016, στα 12,58 τρισεκατομμύρια δολάρια, καθώς ήταν πιο εύκολα διαθέσιμες πιστώσεις για υποθήκες, αγορές οχημάτων και φοιτητικά δάνεια, όπως καταδεικνύουν στοιχεία που περιέχονται σε μελέτη του παραρτήματος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης και δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα.

Οι συνολικές οφειλές των νοικοκυριών κατέγραψαν αύξηση 460 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά και πλέον βρίσκονται μόλις 0,8% χαμηλότερα από το ιστορικό ρεκόρ των 12,68 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε καταγραφεί το τρίτο τρίμηνο του 2008, πριν ξεσπάσει η παγκόσμια οικονομική κρίση.

Μετά την κρίση που προκάλεσαν τα ενυπόθηκα δάνεια, οι υποθήκες αντιστοιχούν σε μικρότερο μερίδιο του συνόλου του τραπεζικού δανεισμού, όπως καταγράφεται .

Αναλυτικότερα, τα χρέη ιδιωτών για υποθήκες ανερχόταν το τελευταίο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς σε 8,48 τρισεκατομμύρια δολάρια (+$231 δισεκ. σε σχέση με το 2015), το χρέος για φοιτητικά δάνεια ανερχόταν σε 1,31 τρισεκ. δολάρια (+$78 δισεκ.) και το ιδιωτικό χρέος για δάνεια και χρηματοδότηση για την αγορά αυτοκινήτων ανήλθε σε 1,16 τρισεκατομμύριο δολάρια (+$93 δισεκ.).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter