ΗΠΑ: Σεξουαλικό σκάνδαλο η αιτία παραίτησης του γενικού Εισαγγελέα Νέας Υόρκης

ΗΠΑ: Σεξουαλικό σκάνδαλο η αιτία παραίτησης του γενικού Εισαγγελέα Νέας Υόρκης

Ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, ο Έρικ Σνάιντερμαν, υπέβαλε την παραίτησή του τη Δευτέρα, μερικές ώρες μετά τη δημοσιοποίηση κατηγοριών σε βάρος του για σωματική κακοποίηση, «επιθέσεις» και απειλές από τέσσερις γυναίκες με τις οποίες είχε σχέσεις, από το περιοδικό The New Yorker.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας, ο Άντριου Κουόμο, απαίτησε την παραίτηση του Σνάιντερμαν εντός ωρών από την ανάρτηση του άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού.

«Τις τελευταίες ώρες, σοβαρές κατηγορίες, τις οποίες αμφισβητώ σθεναρά, διατυπώθηκαν σε βάρος μου», ανέφερε ο Σνάιντερμαν σε ανακοίνωσή του. «Μολονότι αυτές οι καταγγελίες δεν σχετίζονται με την επαγγελματική μου συμπεριφορά ή τις δραστηριότητες της υπηρεσίας μου, θα με εμποδίσουν πρακτικά να ηγηθώ του έργου της υπηρεσίας μου σε αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο. Κατά συνέπεια παραιτούμαι από το αξίωμα μου από το τέλος της εργάσιμης ημέρας της (Τρίτης) 8ης Μαΐου 2018», πρόσθεσε ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, ο οποίος ανήκει στις τάξεις των δημοκρατικών και δήλωνε ένθερμος υποστηρικτής του κινήματος #MeToo.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter