ΗΠΑ: Στρατιωτική παρέλαση θέλει να επιβάλει ο Τραμπ – Αντιδράσεις για τη μεγαλομανία του

ΗΠΑ: Στρατιωτική παρέλαση θέλει να επιβάλει ο Τραμπ – Αντιδράσεις για τη μεγαλομανία του

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θέλει να διεξάγεται κάθε χρόνο μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Ουάσινγκτον για να επιδεικνύεται η στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ, γνωστοποίησε την Τρίτη ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος Τραμπ είναι απόλυτα αλληλέγγυος προς τους στρατιωτικούς που διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για να εγγυώνται την ασφάλεια της χώρας. Ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας να μελετήσει τη δημιουργία μιας τελετής κατά τη διάρκεια της οποίας όλοι οι Αμερικανοί θα μπορούν να εκφράσουν την αναγνώρισή τους» στις ένοπλες δυνάμεις, δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που δημοσίευσε πρώτη η εφημερίδα Washington Post.

Ο δισεκατομμυριούχος είχε αναφερθεί στην ιδέα να γίνεται μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Ουάσινγκτον ήδη πριν εκλεγεί και δήλωσε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τη στρατιωτική παρέλαση που παρακολούθησε τη 14η Ιουλίου στη Γαλλία, όπου τον υποδέχθηκε με όλες τις τιμές ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Τραμπ είχε αναφερθεί προεκλογικά στην ιδέα να γίνεται παρέλαση στην Ουάσινγκτον την 4η Ιουλίου, την ημέρα της αμερικανικής εθνικής εορτής.

Η πρωτοβουλία του προέδρου προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις από πλευράς των επικριτών του, που συνέκριναν τη συμπεριφορά του με εκείνες ηγετών αυταρχικών καθεστώτων.

«Τι παράλογη κατασπατάληση χρήματος! Ο Τραμπ συμπεριφέρεται περισσότερο σαν δικτάτορας παρά σαν πρόεδρος», έκρινε ο κοινοβουλευτικός των δημοκρατικών Τζιμ ΜακΓκόβερν.

Κατά τις πληροφορίες της Ουάσινγκτον Ποστ, ο Τραμπ ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις και τον επικεφαλής του αμερικανικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ να εξετάσουν αυτή την προοπτική κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στο Πεντάγωνο τη 18η Ιανουαρίου.

«Το φύλλο πορείας έλεγε: θέλω μια παρέλαση σαν αυτή της Γαλλίας», εξήγησε ένας αξιωματικός του αμερικανικού στρατού μιλώντας στην Ποστ και πρόσθεσε ότι η εκτέλεση της προεδρικής διαταγής ανατέθηκε «στα ανώτατα κλιμάκια του στρατού».

Ωστόσο μια πηγή προσκείμενη στην προεδρία επισήμανε στην εφημερίδα ότι οι σχεδιασμοί για την παρέλαση βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της εξέτασης ιδεών και τίποτε δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter