Ηράκλειο: Βιασμός ανήλικης με νοητική υστέρηση μετατράπηκε σε ασέλγεια

Ηράκλειο: Βιασμός ανήλικης με νοητική υστέρηση μετατράπηκε σε ασέλγεια

Σε ποινή κάθειρξης 12 ετών καταδικάστηκαν χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου δύο άνδρες, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια ανήλικης με νοητική υστέρηση.

Επιπλέον στον έναν επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για την κατηγορία της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων επειδή είχε βιντεοσκοπήσει με το κινητό του τηλέφωνο επίμαχες σκηνές.

Η αρχική κατηγορία που αντιμετώπιζαν ήταν αυτή του ομαδικού βιασμού, όμως το δικαστήριο μετά από σχετική πρόταση και της εισαγγελέως έδρας μετέτρεψε την κατηγορία.

Το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει στην έφεση των καταδικασθέντων αναστέλλουσα δύναμη υπό συγκεκριμένους όρους, γεγονός που προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση του πατέρα της κοπέλας, ο οποίος άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα και να καταφέρεται κατά πάντων. «Μπράβο σας! Δεν θα μείνει έτσι αυτή η ιστορία» φώναζε.

Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση, ωστόσο το δικαστήριο έκρινε διαφορετικά και έθεσε τους όρους: της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης κάθε 1ο πενθήμερο του μηνός στο Αστυνομικό Τμήμα Σητείας και να μην πλησιάζουν την κοπέλα σε απόσταση κάτω των 100 μέτρων. Οι δύο άνδρες, οι οποίοι ήταν προφυλακισμένοι από τον Ιανουάριο του 2016, αρνήθηκαν ότι βίασαν την ανήλικη, ισχυριζόμενοι ότι συνευρέθηκαν ερωτικά με τη θέλησή της.

Ο καταγγελλόμενος βιασμός τοποθετείται μία μέρα που η ανήλικη βρισκόταν με το σχολείο της σε εκδρομή στην πόλη της Σητείας. Η κοπέλα κατήγγειλε ότι οι δύο αλλοδαποί, τους οποίους γνώριζε, την επιβίβασαν με τη βία στο αυτοκίνητο και την οδήγησαν σε μία στάνη. «Θα δεις τι ξύλο θα φας τώρα» φέρεται να την απείλησε ο ένας εκ των δύο. Εκεί, όπως περιέγραψε, τη βίασαν διαδοχικά. Μάλιστα ο ένας βιντεοσκόπησε με το κινητό του τηλέφωνο τη σκηνή. «Είχα τρομάξει και δεν μιλούσα» είπε στο δικαστήριο. «Τους είπα ότι δεν ήθελα και τους παρακαλούσα να σταματήσουν».

Στη συνέχεια την εγκατέλειψαν έξω από την πόλη της Σητείας με τον έναν εκ των δύο να την προειδοποιεί «την επόμενη φορά θα πάθεις χειρότερα». Η κοπέλα κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ένιωθε πολύ άσχημα, ότι σιχαινόταν τον εαυτό της και ότι για αρκετούς μήνες μετά έβλεπε αγόρια και τα έφτυνε. Η Αστυνομία ενημερώθηκε για το περιστατικό από μία φίλη της ανήλικης, η οποία έσπευσε να ενημερώσει μία καθηγήτριά τους.

Πηγή:  Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter