Ηράκλειο: Γιορτή του αθλητισμού και της αλληλεγγύης

Ηράκλειο: Γιορτή του αθλητισμού και της αλληλεγγύης

Με κεντρικό σύνθημα «Όλοι μαζί, παιδιά και γονείς, σε αυτή τη μεγάλη γιορτή» ξεκίνησε σήμερα το πρωί και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι το «Run Grecce Ηράκλειο», που φέτος πραγματοποιήθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά.

Πέντε χιλιάδες αθλητές και πολίτες όλων των ηλικιών από όλη την Κρήτη κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης στη γιορτή του μαζικού αθλητισμού που προάγει το «ευ αγωνίζεσθαι», την αλληλεγγύη τον εθελοντισμό και προβάλλει την Κρήτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Την εκκίνηση έδωσαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, παρουσία του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργου Πιτσούλη περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων

Για μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, την τελευταία πενταετία, το Run Grecce που έχει αγκαλιάσει η κοινωνία, και για μια διοργάνωση που γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης. Επίσης συνεχάρη όλους τους αθλητές, και τους συμμετέχοντες. «Καταφέραμε και βγάζουμε οικογένειες με παιδιά και συμμετέχουν σε αυτούς τους σπουδαίους αγώνες. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι με την συνεργασία όλων, καταφέρνουμε και οργανώνουμε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή σπουδαία αθλητικά γεγονότα», τόνισε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός μίλησε για ρεκόρ συμμετοχών που επετεύχθη φέτος και δείχνει, όπως είπε , ότι οι Ηρακλειώτες έχουν αγκαλιάσει αυτόν τον αγώνα όπως το ίδιο κάνει και ο Δήμος Ηρακλείου. «Στηρίζουμε εμπράκτως το Run Grecce με τις υπηρεσίες και το έμψυχο δυναμικό μας και τους εθελοντές μας, επειδή θεωρούμε ότι προάγει την αγνή αγάπη για τον αθλητισμό, την ευγενή άμιλλα, την αξία της συμμετοχής, όχι της νίκης» τόνισε ο κ. Λαμπρινός.

«Για πέμπτη χρονιά η διοργάνωση αυτή έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχής, κοντά στις 5.000 συμμετοχές, πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού», σημείωσε ο αντιπεριφερειαρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης. Επισήμανε ότι οι αγώνες προβάλλουν τον μαζικό αθλητισμό, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, προσθέτοντας πως υπάρχουν και πολλές επισκέψεις από άλλες περιοχές, φέτος, καθώς και πολλές καινοτομίες.

Εξ άλλου, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος σε δηλώσεις του μίλησε για γιορτή του αθλητισμού ακόμη μεγαλύτερη φέτος, επισημαίνοντας ότι «η κοινωνία του Ηρακλείου, της Κρήτης έχει αγκαλιάσει τον θεσμό του Run Grecce, έχει δικαιώσει την έμπνευση μας να βγάλουμε στο δρόμο τους κατοίκους των πόλεων που συμμετέχουν στον αγώνα».

Επίσης ευχαρίστησε τους πολίτες για τη συμμετοχή τους, τους εθελοντές για τη βοήθεια τους, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, και όλες τις οργανώσεις που βοήθησαν. «Θέλω να ευχηθώ ο αγώνας αυτός να γίνεται όλο και μεγαλύτερος χρόνο με το χρόνο και θέλω να τονίσω ότι ακριβώς επειδή έχουμε αυτή την ανταπόκριση, το Ηράκλειο είναι για τον ΣΕΓΑΣ πόλη στην οποία έγιναν και θα γίνουν στον χρόνο που έρχεται και άλλες πολύ σημαντικές διοργανώσεις» τόνισε ο κ. Παναγόπουλος.

Το « Run Greece, Ηράκλειο» οργανώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ-ΣΕΓΑΣ Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, τον Δήμο Ηρακλείου, με την προσφορά πολλών εθελοντικών φορέων, οργανώσεων και υπηρεσιών.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: Cretalive.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter