Ηράκλειο: Σε εξέλιξη δύο φωτιές σε δασική περιοχή

Ηράκλειο: Σε εξέλιξη δύο φωτιές σε δασική περιοχή

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο Δήμο Μίνωα Πεδιάδος στο Ηράκλειο όπου στη θέση ‘Αγνος αργά το απόγευμα από άγνωστη αιτία ξέσπασε φωτιά σε δασική περιοχή.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 9 οχήματα, 25 πυροσβέστες, και 15 άτομα δύο πεζοπόρων τμημάτων της ΕΜΑΚ δίνουν μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς.

Πριν δύσει ο ήλιος, ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο συνέδραμε με ρίψεις τις προσπάθειες των πυροσβεστών οι οποίες δυσχεραίνονται λόγω του ανέμου σε συνάρτηση με τη νύχτα. Η φωτιά αυτή την ώρα εξελίσσεται σε δασική και χορτολιβαδική έκταση.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται και εθελοντές με υδροφόρες του δήμου, σε περίπτωση που τους χρειαστούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο μεταξύ μία ακόμη φωτιά απασχόλησε την πυροσβεστική υπηρεσία στην Κρήτη, όταν το απόγευμα στην περιοχή Κάτω Μούλια της Γόρτυνας Ηρακλείου εκδηλώθηκε φωτιά αρχικά σε καλαμιώνα η οποία στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε γεωργικές εκτάσεις. Πέντε οχήματα με δύναμη 15 ανδρών έδρασαν άμεσα, με αποτέλεσμα η φωτιά να βρίσκεται σε πλήρη έλεγχο αφού έκαψε 6 στρέμματα. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν στο χώρο μέχρι το πρωί.

Και στις δύο φωτιές δεν υπήρξε κίνδυνος για σπίτια ή άλλες εγκαταστάσεις.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter