Ηράκλειο: Συνελήφθη εργοδότης που έδειρε συνδικαλίστρια – Δεν πλήρωνε δώρα

Ηράκλειο: Συνελήφθη εργοδότης που έδειρε συνδικαλίστρια – Δεν πλήρωνε δώρα

Εργοδότης που δεν είχε καταβάλει Δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων, απειλούσε τους υπαλλήλους και χειροδίκησε βάναυσα σε βάρος συνδικαλίστριας, συνελήφθη στην Κρήτη.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «κατόπιν καταγγελίας της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, συμφώνα με την οποία τοπική επιχείρηση δεν κατέβαλλε στους εργαζομένους της το Δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων 2016 , το επίδομα αδείας 2016, καθώς και ότι ο εργοδότης είχε αποσπάσει υπογραφές εργαζομένων σε εκκαθαριστικά σημειώματα μισθοδοσίας έπειτα από απειλή απόλυσης, το τοπικό Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ηρακλείου προέβη σε τριμερή συνάντηση, την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017.

Από την έναρξη της διαδικασίας ο εκπρόσωπος της εργοδότριας εταιρείας επεδείκνυε επιθετική συμπεριφορά και όταν η διαδικασία έφτασε στο τέλος της χειροδίκησε αναίτια και με βάναυσο τρόπο σε βάρος της συνδικαλίστριας εκπρόσωπου, της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Μετά από παρέμβαση των υπαλλήλων του Σ.ΕΠ.Ε. το περιστατικό έληξε με την σύλληψη του εκπροσώπου της εργοδοσίας. Σε μια περίοδο που η ανάσχεση της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου Εργασίας, το Σ.ΕΠ.Ε. παρεμβαίνει ενεργητικά, αξιοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει, για να τεθεί φρένο σε ακραία φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας.»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter