Ηρωικός βαθμός για την Ελλάδα στο Βέλγιο!

Ηρωικός βαθμός για την Ελλάδα στο Βέλγιο!

Η Εθνική Ελλάδας προηγήθηκε μέσα στην έδρα του αήττητου Βελγίου με γκολάρα του Μήτρογλου, έκανε ένα πολύ καλό διάστημα στο δεύτερο μέρος μέχρι να αποβληθεί ο Ταχτσίδης και ισοφαρίστηκε στο 89′, κρατώντας ωστόσο τον βαθμό!

Ο Μίκαελ Σκίμπε άφησε εκτός 11άδας τον Ζέκα και προτίμησε τον Ταχτσίδη, παρατάσσοντας την Εθνική με ένα 4-2-3-1 που ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα γινόταν 3-4-3. Είτε με τον Τζαβέλλα να γίνεται τρίτος στόπερ είτε με τον Ταχτσίδη να γυρίζει πιο πίσω. Από την άλλη, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δεν είχε στη διάθεσή του τελικά τον Ντε Μπρόινε. Με το επιθετικό 3-5-2 που χρησιμοποίησε ωστόσο έδωσε στο Βέλγιο ένα σχήμα πρωτοβουλίας από τα πρώτα λεπτά. Ο Τσαντλί με τον Καράσκο έδιναν πλάτος και εναλλάσσονταν με τους υπόλοιπους παίκτες της επίθεσης, ενώ ο Ναϊγκολάν σε ελεύθερο ρόλο και ο Μέρτενς σαν περιφερειακός επιθετικός ήταν πολύ κινητικοί, ψάχνοντας τη δημιουργία κενών χώρων στη «γαλανόλευκη» άμυνα. Η κατοχή στα πρώτα λεπτά ήταν συντριπτικά υπέρ των Βέλγων. Ωστόσο, σταδιακά η Εθνική κατάφερε να ρίξει τον ρυθμό και να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το 0-0. Στο 12′ ο Μέρτενς βγήκε δεξιά και βρήκε τον Φελαϊνί στην περιοχή, η κεφαλιά του οποίου πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο ίδιος παίκτης στο 31΄με εντυπωσιακό τακουνάκι απείλησε τον Καπίνο, όμως ο τερματοφύλακας της Ελλάδας ήταν σε ετοιμότητα. Το επικίνδυνο σουτ του Ναιγκολάν στο 36′ κατέληξε εκτός εστίας, κλείνοντας τον κύκλο των ευκαιριών.

Το χαμηλό τέμπο με το οποίο έκλεισε το πρώτο 45λεπτο ήρθε για να σπάσει αιφνιδιαστικά ο Μήτρογλου στο 46′! Ο φορ της Μπενφίκα πήρε την κεφαλιά-πάσα του Ταχτσίδη και με εκπληκτικό αριστερό πλασέ άνοιξε το σκορ, παγώνοντας της Βρυξέλλες! Οι Βέλγοι προσπάθησαν να συνέλθουν από τον αιφνιδιασμό και είχαν στο 54′ ένα δυνατό σουτ του Βίτσελ που πέρασε άουτ. Η Ελλάδα έδειχνε να κρατά το ματς στα μέτρα της, όμως στο 65′ ο Ταχτσίδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. H πίεση εντάθηκε, με τον Μπεντέκε να παίρνει τη θέση του Φελαϊνί, ενώ ο Σκίμπε απάντησε με την είσοδο του Τζιόλη αντί του Φορτούνη. Στο 74′ οι «Κόκκινοι Διάβολοι» έχασαν τρομερή ευκαιρία, με τον Καπίνο να σταματά τον Μέρτενς μετά από εκτέλεση φάουλ στο τείχος. To σουτ του Βίτσελ στο 81′ πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, με την Ελλάδα να πολιορκείται όλο και πιο ασφυκτικά. Ο Μαρτίνεθ έριξε στη μάχη και τον Μιραλάς, με τον Σκίμπε να δίνει ανάσες στην ομάδα του με τον Ζέκα. Η ελληνική άμυνα άντεξε μέχρι το 89′, όπου ο Λουκάκου με μια εκπληκτική ενέργεια ισοφάρισε. Στις καθυστερήσεις ο Καπίνο κράτησε τον πολύτιμο, όπως αποδεικνύεται βαθμό, στην προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά της Ρωσίας, σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες της Ευρώπης.

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Ναϊνγκολάν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Φελαϊνί (66′ Ντεμπελέ), Λουκάκου, Καράσκο, Μέρτενς, Τσαντλί, Σιμάν (84′ Μιραλάς)

Ελλάδα: Καπίνο, Τζαβέλλας, Μανωλάς, Φορτούνης (67′ Τζιόλης), Μήτρογλου (92′ Βέλλιος, Ταχτσίδης, Παπασταθόπουλος, Μάνταλος (84′ Ζέκα), Σταφυλίδης, Σάμαρης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter